Rolstoel 3×3 Rotterdam roundup

De toernooiwinst ging naar Manouk van den Bosch (archieffoto), Gert Twigt en Ivar van Rijt. Kortweg BOEM! In de finale legt Fab-ulous het af. Fabian Jansen, Martijn van de Goor, Rinske Huitema en Vigo Cudovan komen ruim te kort. Romario Biswane, Maykel van Rijsinge en Amy Kaijen finishen als nummer drie met Amy niet stelen. Op veld 2 spelen Isabelle Haring, Robert Dekker en Seb Loos zich naar de vierde plaats Len van Dort moet vanwege spit het event voorbij laten gaan. Een strijd om het brons was er overigens niet. En Op veld 2 is een naam om zand te strooien in de vlekkeloze 3×3 organisatie. 

De uitslagen op een rijtje: 

Fab-ulous-Amy niet stelen 11-10 

Op veld 2-BOEM! 2-11 

Op veld 2-Fab-ulous 5-9 

BOEM!-Amy niet stelen 12-4 

Fab-ulous-BOEM! 9-15 

Amy niet stelen-Op veld 2 7-2 

Semi Finals: 

BOEM!-Op Veld 2 11-8 

Fab-ulous-Amy niet stelen 12-8 

Final: 

BOEM! – Fab-ulous 14-7 

BOEM! verdiende een ticket voor deelname aan het NK. De finales van het NK 3×3 zijn op zaterdag 28 en zondag 29 juli in Amsterdam. De volgende stop voor de Wheelers is op zaterdag 29 juni in Heerenveen een week later is het Jaarbeursplein in Utrecht in het weekend van 6 en 7 juli het strijdtoneel.

Voor Ivar van Rijt (archieffoto) was Rotterdam en 3×3 heerlijk opladen na zijn Franse avonturen op het grootse Roland Garros. ,,Een finale grand slam spelen is fantastisch om mee te maken en ik kijk er heel erg trots op terug.” Bij de Wheelchair Boys reikte Van Rijt tot in de finale. Een thriller die pas beslist werd in de laatste tiebreak. Nota bene pas na 18 servicebeurten; 10-8. ,,Toch reken ik het me zelf aan dat ik tweede ben geworden aangezien er veel mogelijkheden lagen om die wedstrijd te winnen. Maar het feit dat ik daar heb mogen staan en een fantastische finale gespeeld heb die zo spannend was is heel tof en kijk ik graag op terug.” 

Wat niet lukte in Parijs, slaagde wel in Rotterdam. ,,Het 3×3 toernooi was echt heel leuk om te doen samen met wat goeie vrienden. En dat we het ook nog hebben gewonnen maakte de dag nog net een stukje mooier. Maar de dag zelf het gezellig met elkaar een balletje gooien en daarna nog wat eten met het team maakte voor mij de dag compleet.”  

Het tennis en rolstoel on wheels is de Ying en Yang voor Van Rijt. ,,Het zijn twee verschillende sporten, op Roland Garros was ik zelf de enige die op de baan staat en dat vergt veel van het mentale. Je hebt geen teamgenoten waar je op kan terugvallen en dat is wat het 3×3 basketball voor mij zo mooi maakt.” Hij geniet intens. ,,Daarentegen is het wel heel tof om in je eentje een finale te halen op één van de grootste toernooien van de wereld. Het zijn twee heel verschillende sporten, maar voor mij is de combinatie heel leuk om te doen en ik ben blij dat ik die mogelijkheid heb om op zo’n hoog niveau te mogen tennissen en basketballen.” 

(Tekst/beeld: Luc Reuvers)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *