Rolstoel 3×3 Utrecht Roundup

De rolstoelbasketballers deden afgelopen zondag Utrecht aan. De titel in On Wheels ging in de finale overtuigend naar de thuisploeg van Dwarves on the Loose. Timon Saman, Boris van Hunnik en Maarten Robberegt troefden Fabian Jansen’s Fab-ulous met Abraham Mamo Adiso, Rinske Huitema en Tim van Raamsdonk duidelijk af, 15-4. 

Het evenement was vanwege het voorspelde slechte weer verhuisd vanaf het Jaarbeursplein. De Pro-League werkte de strijd af in Younity in Utrecht Overvecht. De jeugd, seniorenformaties en de rolstoelbasketballers kwamen in het Vleutense Sportcentrum Oudenrijn in actie. Zes On Wheels-ploegen verschenen binnen de goudgekleurde lijnen en dat bracht alle teams vijf duels in de poule. Voor de twee finalisten was er een mooi zesde duel, de eindstrijd. De Dwarves On The Loose moesten het doen zonder Sneeuwwitje. Van Hunnik (Dopey/Stoetel) legt haar afwezigheid uit ,,Ze moet op Papendal trainen voor de Paralympics en wil geen risico lopen op een blessure.” Met Saman (Doc, met bril) en Robberegt (Grumpy) waren deze reuzendwergen niet te stuiten door de andere ploegen. Dat leverde een ticket op voor het finaleweekend met het NK in Amsterdam in het laatste weekend van juli. Oorspronkelijk heten de zeven dwergen van de gebroeders Grimm overigens zondag tot en met zaterdag. Disney bedacht in 1937 de nieuwe namen. Disney On Wheels dus, een ploeg met historie. 

Alles uit Balans speelde met Amy Kaaijen, Daniël Schouten, Maykel van Rysinge en Vigo Cudovan en was na de twee finalisten de beste ploeg uit de poule. Het thuisspelende OnlyLens kwam uit met Len van Dort, Amber Heijkamp en Rody de Bie, zij wonnen twee van de vijf duels in de poule. Devedo met Chris Zegers, Floris Werkman, Hidde Roorda en Kees van de Bunte moesten het in Utrecht doen met één overwinning. OpVeld 2 was tegen Fab-ulous op weg naar een enorme stunt. Isabelle Haring (foto) miste geen schot, maar in de slotminuten was Fab-ulous niet te stuiten en ging een 7-2 voorsprong de mist in en stond er toch 9-8 voor Fab op het scorebord. OpVeld 2 met Isabelle Haring, Martijn van de Goor, Robert Dekker en Seb Loos bleef zo puntloos. 

Overzicht poule-wedstrijden: 

OpVeld2-Alles uit Balans 8-10 

OnlyLens-Devedo 10-3 

Dwarfs-Fab-ulous 16-5 

Alles uit Balans-Dwarfs 6-9 

Devedo-Fab-ulous 5-9 

OnlyLens-OpVeld2 14-9 

Dwarfs-OnlyLens 17-9 

OpVeld2-Devedo 5-7 

Fab-ulous-Alles uit Balans 9-7 

OnlyLens-Fab-ulous 8-12 

OpVeld2-Dwarfs 7-16 

Devedo-Alles uit Balans 3-7 

Dwarfs-Devedo 18-7 

Fab-ulous-OpVeld 2 9-8 

Alles uit Balans-OnlyLens 12-8  

Finale: 

Dwarfs-Fab-ulous 15-4 

Voor Len van Dort (foto) was het de afscheidstournee in Sportcentrum Oudenrijn in Vleuten. Zijn thuishaven van de laatste twee jaar bij SC Antilope. Voor het laatst in het strijdperk. Weliswaar niet op centercourt als in vijf tegen vijf, maar overdwars op een van de zes 3×3 velden. Van Dort heeft er zin in. ,,Leuk om met 3×3 nog even bezig te zijn en met oude bekenden te ballen.” Het komend seizoen speelt Van Dort net als Amber Heijkamp in het Duitse Zwickau, in de deelstaat Saksen. Nu was het de laatste keer op de eigen thuisvloer. ,,Ik speel hier met veel plezier. In een bekende omgeving en ik heb hier een superleuke tijd gehad. Ik wil dat op deze manier leuk afsluiten.” 

Van Dort heeft Utrechtse roots. ,,Ik ben ooit gestart bij Antilope.” Nadat hij het spel goed in de vingers had was er een vervolgstap naar de eredivisie. ,,Ik ben ooit weggegaan om elders te spelen met een aanbod. Toen ik hier weer in de buurt kwam wonen na het overlijden van mijn vriendin ben ik weer met Utrecht in contact gekomen.” Nu vindt Van Dort het tijd om nieuwe hoofdstukken aan zijn leven toe te voegen. Maar eerst wachten de laatste duels. Niet op het Jaarbeursplein, maar op zijn eigen court. ,,Dit is sowieso beter dan buiten in de regen een balletje gooien.”  

(Tekst/beeld: Luc Reuvers)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *