BENE League finaledag op 25 mei

Zaterdag 25 mei vindt het slotstuk plaats van de BENE League. De beste rolstoelbasketbalteams van België en Nederland speelden al tien wedstrijden, steeds België versus Nederland. De top vier van de competitie spelen om de BENE League titel. 

Na het vergeven van de nationale titel en de finaledag van de Eerste – en Tweede Divisie staat het laatste grote club evenement op de rol in het Belgische Hasselt. Om precies te zijn: Stedelijke Sporthal Alverberg, Herkenrodesingel 33, 3500 Hasselt. 

In totaal zijn er zeven wedstrijden geprogrammeerd. Twee daarvan zijn de halve finalewedstrijd om de BENE League titel. SC Antilope Utrecht neemt het daarin op tegen het Belgische Zedelgem Lions, de andere halve finale is een Nederlands onderonsje tussen RBVM en Sunrise Medical Braves. In de slotronde in Hasselt speelt minimaal één Nederlandse ploeg om de BENE League titel. Tegelijkertijd zal op het tweede veld om de derde plaats gespeeld worden. 

Stella Artois Leuven Bears en BC Oostende openen de dag. Devedo en HUBO Limburg United spelen net als BC Ninane en Only Friends tussen de halve finale en finale door om de plaatsen vijf tot en met acht.  

Op deze dag zullen de speelsters van Oranje afwezig zijn vanwege een stage in China. 

Noteer de datum van de Finaledag rood omcirkeld in de agenda’s! 

Programma finaledag:

09:30 Stella Artois Leuven – BC Oostende (9e plaats) 

11:30 RBVM – Sunrise medical Braves (halve finale) 

11:30 SC Antilope – Zedelgem Lions (halve finale) 

13:30 Devedo – Hubo Limburg (5e plaats) 

13:30 BC Ninane – Only Friends (7e plaats) 

15:30 3e/4e plaats 

15:30 FINALE 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *