BENE League van start in Amsterdam

Het nieuwe seizoen rolstoelbasketbal gaat aanstaande zaterdag van start in het Friendship Sports Center in Amsterdam met de eerste ronde van de BENE League. Vijf Belgische topteams en de vijf Nederlandse eredivisieteams strijden in zes rondes om winst in deze internationale competitie. Het verloop van hun strijd is te volgens op onze website.

In de eerste vijf rondes komen de deelnemers alleen tegenstanders uit het andere land tegen. Na deze vijf rondes wordt een ranglijst opgemaakt en is er een finaleronde met een halve finale en finale tussen de teams die bij de eerste vier eindigden. De teams daar onder spelen een wedstrijd voor de definitieve uitslag. De finaleronde vindt plaats op zaterdag 25 mei volgend jaar in Herk-de-Stad in België.

De BENE League is vorig jaar nieuw leven ingeblazen na jaren van inactiviteit. De NBB, Basketball Vlaanderen en Basketball Experience Nederland (BEN) spraken af dat BEN de organisatie van de competitie op zich zou nemen. Bij voldoende belangstelling zal er dit seizoen ook een versie komen voor de teams in de eerste en tweede divisie.

Natuurlijk verdedigd BC Ninane de titel die zij vorig jaar behaalden. In een geweldige finale wonnen de Walen in overtime met 62-71 van Zeldegem Lions, die deze keer ook van de partij zijn. De andere drie Belgische teams zijn: Stella Artois Leuven Bears, HUBO Limburg United en BC Oostende. De Nederlandse deelnemers zijn: SC Antilope, Devedo, Only Friends, RBVM en Sunrise Medical Braves.

De wedstrijddag begint zaterdag om elf uur met de ontmoetingen tussen Sunrise Medical Braves en Stelle Artois Leuven Bears op veld 1 en Zedelgem Lions tegen Devedo op veld 2. De Nederlandse competitie begint een week later met de eerste ronde in de eredivisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *