BENE Toernooidag Topsportcentrum Rotterdam 

Zaterdag is het Rotterdam Topsportcentrum het middelpunt van het rolstoelbasketbal der Lage Landen. Dan komen zes Nederlandse en drie Belgische teams uit de Eerste en Tweede Divisie in actie op vriendschappelijk niveau. Deze bijzondere dag wordt georganiseerd onder auspiciën van stichting BEN, Basketball Nederland, VZW Rolstoel Basketbal en Basketbal Vlaanderen. 

Het programma in Rotterdam gaat om 11:00 uur van start en duurt tot 17:30 uur. Het eerste deel van de dag spelen de ploegen in drie verschillende poules, zowel in de grote topsporthal als op de eerste etage. De wedstrijden duren twee keer 15 minuten. Na de middagbreak met een Pub Quiz over rolstoelbasketbal voor deelnemers gaan de drie poulewinnaars verder in de Elite GOLD poule, de nummers twee strijden in de SILVER poule, de drie overgebleven teams vorm op de eerste etage de BRONZE poule. 

Uit Nederland geven naast de gastploeg van Rotterdam Basketbal ook BS Leiden, Pigeons, Devedo, Antilope 2 en Antilope 3 acte de présence, uit België steken Orly Hasselt, Rolling Thunders en Leuven Bears de grens over.
Ook voor scheidsrechters is er voldoende te beleven. Naast het wedstrijdprogramma delen meer en minder ervaren arbiters ervaringen met elkaar. Er zijn enkele nieuwe en potentiële rolstoelarbiters te gast. En in de middag is er een informele spelregeltoets die in een pubquiz vorm gegeven zal worden.

Zo’n twintig vrijwilligers helpen om de dag in goede en sportieve banen te leiden. Al met al een unieke kans om op deze BENE Toernooidag kennis te maken met het boeiende rolstoelbasketbal. 

(tekst/beeld: Luc Reuvers)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *