Competitie indeling 2024-2025

De competitie-indelingen voor het seizoen 2024-2025 zijn bekend gemaakt. We hebben de belangrijkste gegevens op een rijtje gezet. 

Eredivisie 

Komend seizoen acteren wederom zes ploegen in de Eredivisie. Rotterdam maakt een rentree in de hoogste divisie. Langstraat Shooters gaat de thuiswedstrijden in Sprang-Capelle afwerken. De Eredivisie start op 5 oktober. De play-offs gaan van start met de halve finale op 15 januari in een best-of-three. De finaleserie heeft als startdatum 25 januari in een best-of-three, zodat er uiterlijk 1 februari een nieuwe kampioen van Nederland zal zijn. Tussendoor zijn er nog enkele bekerweekenden, de bekerfinale wordt op 8 maart gespeeld. 

SC Antilope Utrecht  

Langstraat Shooters 

Rotterdam Basketbal 

Only Friends 

Devedo 

RBVM 

Rolstoel BENE League  

De gecombineerde competitie tussen de beste Belgische en Nederlandse teams gaat in februari 2025 van start. Vanuit Nederland is de Eredivisie van de partij, vanuit België doen vijf ploegen mee aan de BENE League. De competitie begint op 8 februari.  

SC Antilope Utrecht  

Langstraat Shooters  

Rotterdam Basketbal  

Only Friends 

Devedo  

RBVM  

Zedelgem Lions  

BC Ninane  

Limburg United  

Leuven Bears  

BC Oostende 

Rolstoel Eerste Divisie  

In de Eerste Divisie ontbreekt Rotterdam Basketbal, die ploeg gaat op het hoogste niveau uitkomen. Pigeons heeft zich daar komend seizoen niet voor ingeschreven. Langstraat Shooters 2 is de nieuwkomer. De divisies zijn gesplitst in een westelijk deel en oostelijk deel, later in een Elite A en B. De competitieronden zijn ingeroosterd op 5 oktober, 2 november, 30 november, 14 december van 2024. Komend jaar zijn dat 18 januari, 15 februari, 29 maart en 12 april. De finaledag staat voor 24 mei 2025 in de agenda. 

Poule A  

BS Leiden  

BV Hoofddorp  

HBV The Jumpers  

Only Friends 2 

RBVM 2  

Poule B 

Langstraat Shooters 2  

SC Antilope Utrecht 

ISV Hengelo  

Flying Red  

WSV   

Tweede Divisie 

Achilles ’71 en RBVM 3 zijn de nieuwkomers, Achilles (Nuenen) profiteert van de stap die vorig seizoen met het Flexteam Zuid is gemaakt. Ook hier is de indeling West-Oost en naderhand wordt dat Elite A en B. De Tweede Divisie start op 12 oktober. De volgende competitieronden zijn op 9 november, 7 december, 21 december (2024), 25 januari, 22 februari, 5 april, 3 mei en de afsluitende finaledag staat op 24 mei in de agenda.  

Poule A  

Achilles ’71  

BS Leiden 2  

ISR  

RBVM 3  

Rotterdam Basketbal 2  

SC Antilope Utrecht 3  

Poule B  

Be Quick’28  

Koprol  

Devedo 2  

ISV Hengelo 2  

Flying Red 2  

WSV 2 

Tekst/beeld: Luc Reuvers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *