Devedo en RBVM naar finale TOTO Basketball Cup 

De finale van de TOTO Basketball Cup in het rolstoelbasketbal gaat tussen RBVM en Devedo. De ploeg uit Middelburg pakte gedecideerd de zege tegen Only Friends (75-46) en Devedo schakelde na een spannende wedstrijd Sunrise Medical Braves met 56-48 uit. De Braves kunnen de Cup niet meer voor de derde keer op rij winnen, Devedo heeft als landskampioen op 23 maart in Rotterdam kans die prijs over te nemen. 

Devedo speelt thuis in het nieuwe onderkomen De Zanderij. Tot 14-14 houden de ploegen elkaar goed in evenwicht. De Ermelose thuisformatie neemt dan een 25-18 voorsprong. de Braves hebben teveel matige passes en geven teveel schoten weg. Devedo speelt meer als team. Van 30-21 komen de Braves voor de pauze terug naar 30-26. De tweevoudig bekerwinnaar probeert de aansluiting met Devedo te hervinden. In de slotfase is er bij 50-48 nog kans op een derde finale op rij voor Braves, maar de regerend landskampioen laat de finaleplaats niet meer uit handen glippen, 56-48. 

Scores: Julia van der Sprong 15, Cher Korver (Beiden Devedo) 14, Bo Kramer 14 Carina de Rooij 10, Frank de Jong (allen Braves) 10 punten. 

RBVM speelt de thuiswedstrijd in Goes. Als alle elektronica meewerkt blijkt de thuisploeg in Goes bijzonder efficiënt in snelle aanvallen. Maykel van Rijsinge (foto-archief) vraagt bij bij 11-2 al een time-out aan voor playing-coach Romario Biswane. Only Friends haakt daarna aan, maar loopt net voor de pauze nog tegen een 43-28 achterstand op. Joeri van Liere krijgt de tweede helft een camera van Omroep Zeeland onder zijn stoel gemonteerd. Lokaal is er veel belangstelling. Schalkx tilt het verschil naar 53-30 en zit de wedstrijd op slot. Van 64-34 speelt RBVM slordiger en verandert de marge niet meer. RBVM Goes to the finals, een primeur.

Scores: Edwin Schalkx 22, Bert Freriks 19, Mark Aalders 18, Elsbeth Aalders (allen RBVM) 14, Daniël Schouten 12 Vigo Cudovan 12 punten.

(tekst/beeld: Luc Reuvers)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *