Eerste verlies Braves 2

In de Eredivisie stond zaterdagavond de elfde competitieronde op het programma. Only Friends pakte tegen het nog ongeslagen Sunrise Medical Braves 2 de winst, 53-48. SC Antilope behield de gedeelde tweede plaats tegen Devedo door een 58-40 zege. De rollers van RBVM versloegen Sunrise Medical Braves 1 met 83-47 en bleven op gelijke hoogte met Antilope. Sunrise Medical Braves 2, Antilope, RBVM en Devedo bleven op koers voor Final Four deelname.

De eerste tip-off is in het Omnium in Goes bij RBVM en Sunrise Medical Braves 1, zonder versterking uit de vrouwenformatie. De eerste twee ontmoetingen was de winst voor de ploeg uit Doorn. Tot 14-13 blijven de ploegen in balans. In het tweede kwart scoren Bert Freriks en Mark Aalders met regelmaat en na rust (35-21) blijven de Braves tot 37-25 via Ilias El Bennay nog in het spoor van de thuisploeg. Daarna loopt het verschil naar de twintig punten. RBVM trekt het vierde kwart met 31 punten nog stevig door naar 83-47.

Scores: Bert Freriks 38, Mark Aalders 23, Elsbeth Aalders (allen RBVM) 17 en Ilias el Bennay (Braves) 12 punten.

De tweede avondwedstrijd speelt zich af in Sportcentrum Oudenrijn. De bezoekers van Devedo uit Ermelo pakken via Cher Korver een 9-14 voorsprong tegen SC Antilope, maar halverwege heeft de thuisploeg een 26-22 marge. Het derde kwart staat de verdediging van Antilope uitstekend. Aanvallend vindt Antilope de schutters met grote regelmaat en bij 38-22 is de strijd wel beslist. Dat verschil komt als 58-40 in de boeken. Devedo zakt daardoor even terug naar de vierde plek.

Scores: Len van Dort 25, Boris van Hunnik (beiden Antilope) 22, Cher Korver Devedo 14 punten.

In het Only Friends Sportcentrum ontmoet hekkensluiter Only Friends de ongeslagen vrouwen van de Braves. Bo Kramer ontbreekt bij de koploper. De Braves-vrouwen gaan in het tweede kwart met 18-24 aan de leiding. Only Friends (foto-archief) haakt aan, maar moet na rust (27-34) opnieuw in de achtervolging. Daniël Schouten zorgt met 41-40 voor een nieuwe Amsterdamse voorsprong. Only Friends bewaart de rust, houdt goed druk op de schutters van Braves en scoort steeds als de bezoekers aanhaken. De thuisploeg geeft de derde winstpartij niet meer uit handen, 53-48.

Scores: Daniël Schouten 19, Rob Boskeljon (beiden Only Friends) 16, Mariska Beijer 24, Carina de Rooij (beiden Braves) 14 punten.