Eredivisie en Tweede Divisie komend weekend

DE EREDIVISIE NADERT DE ONTKNOPING 

Zaterdag is eerste tip-off in de eredivisie op Papendal. De strijd tussen de broeders en zusters van Sunrise Medical Braves 1 en de koplopers van Sunrise Medical Braves 2 is al voor de lunch. Om 11 uur kan Braves 1 nog bij de top vier aanhaken, dan moet er gewonnen worden van Braves 2, de koplopers. Braves 2 is al verzekerd van pole-position in de play-offs.  

Om 16.00 uur verdedigt Devedo de huidige met RBVM gedeelde derde plek tegen Only Friends. Voor de Amsterdammers is het de laatste kans om nog de top vier te kunnen bereiken. Het duel vindt plaats in Sportcomplex De Zanderij in Ermelo. Op hetzelfde moment gaat in De Sprong in Middelburg de bal de lucht in voor de strijd tussen RBVM en Antilope. De Utrechters bezetten knap de tweede positie, RBVM heeft nog wat goed te maken. De Middelburgers incasseerden eerder een 20-0 nederlaag bij Braves 2 en twee strafpunten, maar hebben ondanks dat Antilope nog in het vizier. RBVM is de ploeg in vorm, maar Antilope speelde de afgelopen weken sterk. 

TWEEDE DIVISIE 

Poule 1 van de Tweede Divisie komt in het Topsportcentrum in Rotterdam in actie. BS Leiden gaat na tien wedstrijden met zeven zeges aan kop, Flexteam Zuid won vijf keer, maar pakte nog een punt uit een gelijkspel met Antilope 3, dat nog twee keer won. ISR en Rotterdam staan op vijf zeges. Er staan de nodige spannende duels op het programma met mogelijk nog wat positiewisselingen in het klassement. 

Programma Poule 1 – Topsportcentrum Rotterdam 

10:00 SC Antilope 3 – Flexteam Zuid 

11:45 Rotterdam Basketbal 2 – BS Leiden 2 

13:30 ISR – SC Antilope 3 

15:15 Flexteam Zuid – Rotterdam Basketbal 2 

17:00 BS Leiden 2 – ISR 

In poule 2 wordt in de Zanderij in Ermelo één competitieronde ingehaald, daarna spelen de ploegen vriendschappelijk. Devedo 2 is de ongeslagen koploper met twee punten voorsprong op ISV Hengelo 2. Devedo won de eerste ontmoeting, voor ISV Hengelo de kans om dat gelijk te trekken en om samen aan kop te komen. Koprol en Flying Red 2 kunnen bij winst de gedeelde derde plek handhaven. Het tweede deel van het programma is vriendschappelijk  

Programma Poule 2 – De Zanderij Ermelo: 

10:30 ISV Hengelo 2 – Devedo 2 

10:30 Koprol – WSV 2 

12:15 Flying Red 2 – Be Quick ’28 

Vriendschappelijk: 

12:15 Devedo 2 – Koprol 

14:00 ISV Hengelo 2 – Flying Red 2 

14:00 WSV 2 – Be Quick ’28 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *