Europacup 2 avontuur Only Friends voorbij

De rolstoelbasketballers van Only Friends zagen hun Europacup avontuur stranden in het Turkse Yalova, pal onder de rook van Istanbul. De concurrentie was van hoog niveau en uiteindelijk keerden de Amsterdammers zonder winstpunten terug naar Nederland. 

Coach Tony Schouten heeft weer Nederlandse grond onder de voeten en blikt terug op de Europacup duels. ,,Vier wedstrijden in twee dagen tijd was zwaar. De tweede dag heeft dat impact gehad.’’ Vooral de middagen blijken pittig voor de Amsterdamse rollers. ,,Dat waren steeds de sterkste tegenstanders en die gingen ook naar de Finals.” Ook fysiek zijn er verschillen. ,,De meeste teams trainen vijf keer per week. In Nederland is het vaak twee of drie keer een paar uurtjes.”  

In Yalova groeit de formatie van Only Friends als ploeg. ,,We hebben vooruitgang gemaakt als team in de manier van spelen en in saamhorigheid. Dat is een positieve conclusie die ik wil trekken. We speelden bij vlagen goed,” klinkt tevredenheid door bij Schouten. ,,Er zijn ook enkele spelers gekeurd. Dat was naar verwachting.” Of de Amsterdammers volgend jaar weer Europa intrekken is nog een open vraag. ,,We moeten kijken of dat haalbaar en wenselijk is. 

Dan rest Only Friends na het Turkse Europacup avontuur het staartje van het seizoen. ,,In mei hebben we nog de BENE-competitie, na zaterdag is het met de competitie afgelopen.”  

DE WEDSTRIJDEN 

Vrijdag is Yalova Ortopedikler SporKulübü de tegenstander. Only Friends houdt de organiserende gastploeg bij tot 14-12. Daarna pakt Only Friends voldoende schoten, maar de thuisploeg is beter op schot in het eerste kwart, 26-14. Yalova pakt door en zit halverwege (46-22) op de bekende rozen. Schouten: ,,De start was niet goed waardoor we al snel achter de feiten aanliepen. De tweede helft pakken we het goed op, maar we waren niet meer in staat om het te herstellen.” De tweede helft biedt Only Friends prima tegenpartij, maar het verschil blijft onveranderd 76-52. 

Only Friends: Scores: Rob Boskeljon 22, Maykel van Rijsinge 14 punten. Rebounds: Rob Boskeljon 15, Maykel van Rijsinge 9. Assists: Maykel van Rijsinge 9, Amy Kaijen 3. 

De tweede vrijdagwedstrijd is beduidend zwaarder. 8TF Flintstones Graz opent met 0-6 en deelt het eerste kwart de lakens uit (5-19) en halverwege is het duidelijk dat de kaarten zijn geschud, 15-37. Voor Schouten is het simpel: ,,De tegenstander was veel te sterk.” Het derde kwart houdt Only Friends zich behoorlijk staande (26-58), het laatste kwart is voor de ploeg uit Oostenrijk, die laten er geen graz over groeien. 

Only Friends: Scores: Mees Hessels 8, Maykel van Rijsinge 6 punten. Rob Boskeljon 13 rebounds. Amy Kaijen 3 assists. 

Zaterdag mogen de Friends zich meten met ASD Handicap Sport Varese. Ook de Italianen wachten nog op de eerste zege. Het eerste kwart is er balans (18-16), daarna loopt Varese langzaam weg, maar zitten de Amsterdammers bij rust (41-28) nog in de wedstrijd. Only Friends komt dichterbij en Vigo Cudovan schiet de 49-44 op het scorebord. Varese herstelt de marge bij het sluiten van het derde kwart (56-44) en scoort als eerste regelmatig in het laatste kwart. Ondanks aandringen van de Amsterdammers trekt Varese de zege over de streep, 71-58. 

Only Friends: Scores: Maykel van Rijsinge 22, Romario Biswane 14 punten. Rebounds: Maykel van Rijsinge 12, Rob Boskeljon 8, Romario Biswane 7. Assists: Romario Biswane 8, Maykel van Rijsinge 5. Steals: Amy Kaijen 2. 

Het slotduel in Poule A is tegen de Italianen van PDM Treviso. De Italianen spelen nog voor poulewinst en laten niets aan het toeval over, 4-23 na tien minuten. Het lukt Only Friends niet om dichterbij te komen. Na rust (14-36) flitsen de Italianen naar 23-60 en het laatste kwart blijken de Amsterdamse scores duur, 27-74. 

Only Friends: Scores: Amy Kaijen 8 punten. Rob Boskeljon 13 rebounds, Maykel van Rijsinge 3 assists en 2 steals. 

RESUMÉ UITSLAGEN ONLY FRIENDS  

Yalova – Only Friends 76-52 

Only Friends – Flintstones Graz 29-83 

Varese – Only Friends 71-58 

Only Friends – Treviso 27-74 

EINDSTAND EUROPACUP 2 POULE A 

(per wedstrijd 1 punt, winst 1 punt extra) 

Graz (Oostenrijk)4-7
Treviso (Italië)4-7
Yalova (Turkije)4-7
Varese (Italië)4-5
Only Friends4-4

(Tekst: Luc Reuvers/Beeld: Only Friends)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *