Flexteam Zuid debuteert in Tweede Divisie

Het nieuwe Flexteam Zuid heeft afgelopen zaterdag z’n debuut gemaakt in de Tweede Divisie.  Het team opende met een gelijkspel tegen SC Antilope (28-28), waarna de tweede wedstrijd verloren ging met 51-28 tegen Rotterdam Basketbal.
Het Flexteam is een nieuw initiatief vanuit Stichting BEN. Het team bestaat uit spelers en speelsters van verschillende verenigingen, die wel wekelijks trainen maar afzonderlijk onvoldoende competitiespelers hebben. Als samengesteld team kunnen ze (buiten mededinging, dus er kan geen kampioenschap behaald worden) aan de competitie deelnemen. In Zuid gaat het om spelers van The Black Eagles, High Five, Achilles ’71 en Barons. Het team staat onder leiding van oud-international Mustafa Jebari.
De openingsdag van het seizoen vond plaats in Leiden. Tegen Antilope sloeg het Flexteam na een gelijke ruststand in het 3e kwart een gaatje, maar Antilope kwam uiteindelijk nog sterk terug met een 6-0 run en trok de stand daarmee gelijk. Rotterdam was vervolgens een maatje te groot in de tweede wedstrijd van de dag.
BS Leiden won in eigen huis beide wedstrijden en gaat aan kop in poule 1 na de 1e speeldag. In Nijmegen werd de speelronde van poule 2 afgewerkt. Hier zijn ISV Hengelo 2 en Devedo 2 nog ongeslagen na dag 1.

Braves 2 wint ook 3e duel
In de Eredivisie stond de wedstrijd tussen het 1e en 2e team van Sunrise Medical Braves op het programma. Het 2e team maakte de koppositie duidelijk waar en zegevierde met 96-43. Mariska Beijer en Bo Kramer waren goed voor respectievelijk 38 en 34 punten.
R.B.V.M. was in Utrecht te sterk voor SC Antilope (59-77). Mark Aalders scoorde er 28 voor R.B.V.M., bij Antilope viel Boris van Hunnik op met z’n 26 punten.
Devedo won bij Only Friends met 29-56 en is met R.B.V.M. de eerste achtervolger van Braves 2. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *