Halve Finale play-offs van start 

Woensdag 17 april staan de eerste duels van de halve finales van de play-offs om het landskampioenschap geprogrammeerd. De nummers drie en vier ontvangen de nummers twee en één. Zaterdag heeft de hoogst geklasseerde ploeg thuisvoordeel. De halve finale gaat volgens het systeem van best-of-three. Hebben beide ploegen komend weekend beiden een overwinning geboekt, dan wordt er volgende week woensdag 24 april bij de best geklasseerde ploeg thuis de alles beslissende derde wedstrijd gespeeld. 

SC Antilope speelt thuis in het Sportcentrum Oudenrijn in Vleuten tegen RBVM. De ploegen uit Utrecht en Middelburg ontlopen elkaar niets en veel hangt af van de vorm van de dag. In de reguliere competitie rolde RBVM twee keer als winnaar van het veld. De ploeg uit Zeeland speelde bovendien de (verloren) bekerfinale. De ploeg miste Joeri van Liere in de voorbereiding, hij was met Oranje in Antibes en weet nu dat Parijs op de agenda staat. SC Antilope heeft een mix van youngsters en routine. De jonge garde ontwikkelt zich sterk en de routine laveert de ploeg vaak uitstekend door de wedstrijden. De tip-off in Utrecht is om 20.00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van Saskia Warmerdam en Henk Baggen. 

De tweede halve finale tussen Devedo en Sunrise Medical Braves 2 vindt plaats in Sportpark De Zanderij in Ermelo. Devedo is net de trotse eigenaar van de TOTO Basketball Cup, veroverd in de ambiance van het Topsportcentrum in Almere. De thuisploeg is bovendien de titelverdediger. Maar Devedo haalde de play-offs maar op het nippertje. Braves 2 was op volle sterkte tien wedstrijden de ongeslagen koploper en finishte ruim op pole-position in de play-offs. Deze halve finale is ook een strijd tussen de Oranje-vrouwen in beide teams, na de play-offs gaan ze samen (archieffoto) op weg naar Parijs en de Paralympics. De tip-off is om 20.30 uur. De scheidsrechters in Ermelo zijn Bertrik Waszink en Doris Korsman-Kaschmieder. 

Tekst/Beeld: Luc Reuvers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *