In de Schijnwerper: Jan Hofstede

In gesprek met Jan Hofstede, de man die aan het roer staat van Zeeuw & Zeeuw, krijgen we een kijkje achter de schermen van deze bekende dealerholding. Jan deelt zijn visie, betrokkenheid bij maatschappelijke projecten en de rol van Zeeuw & Zeeuw binnen de Nederlandse rolstoelbasketbalcompetitie.

“Zeeuw & Zeeuw is een maatschappelijk betrokken winnaar,” legt Jan Hofstede uit. Deze zin vat de essentie samen van wat Zeeuw & Zeeuw nastreeft. Het bedrijf, dat oorspronkelijk uit Den Haag komt, heeft zich in de loop der jaren uitgebreid tot een nationaal opererende organisatie met 38 vestigingen verspreid over Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Brabant.

“We zijn actief betrokken bij diverse maatschappelijke projecten,” vertelt Jan. “Van sponsoring van sportevenementen tot het ondersteunen van goede doelen zoals Stichting Hartekind en het bouwen van een school in Sierra Leone n samenwerking met Sander de Kramer.” Deze betrokkenheid gaat verder dan alleen financiële steun; Zeeuw & Zeeuw zet zich actief in om maatschappelijke projecten te organiseren en te ondersteunen. 

De Nederlandse Rolstoelbasketbalcompetitie: Een Logische Stap

Als hoofdsponsor van de Nederlandse rolstoelbasketbalcompetitie zet Zeeuw & Zeeuw een belangrijke stap in het ondersteunen van sport op alle niveaus. “Voor ons was het een logische stap om de Nederlandse rolstoelbasketbalcompetitie te sponsoren,” legt Jan uit. “Wij zijn al heel lang betrokken met stichting Ben en met name met Bo Kramer. En via Feyenoord/Rotterdam Basketball ben ik Gertjan van der Linden tegengekomen. Dus ja, er waren wel wat automatische lijntjes al jarenlang.”

Jan Hofstede bij de TeamNL dames, vervoer voor het kampioensteam tijdens het EPC Rotterdam

Zeeuw & Zeeuw heeft zich ten doel gesteld om mobiliteit te verschaffen, dus ook aan mindervalide mensen. Jan legt uit: “Wij doen mobiliteit. En wij doen, als je naar bedrijfswagens kijkt, allerlei inbouw en ombouw. Dus heel veel maatwerk zit daarin. Nou, als je ergens ook over maatwerk praat, is dat eigenlijk het aanpassen van vervoer voor mindervalide mensen.”

Zeeuw & Zeeuw streeft ernaar een rol te spelen in het verbeteren van de mobiliteit voor mindervalide mensen, zoals rolstoelbasketbalspelers. Jan legt uit: “Het doel is om in samenwerking met Ben en deze competitiesponsoring meer bekendheid te realiseren bij deze doelgroep. Zeeuw & Zeeuw kan een uitstekende rol spelen in maatwerk oplossingen om te kunnen genieten van goede mobiliteit. Door een vaste contactpersoon zorgen we voor kennis en snelheid op dit vlak.”

“Mobiliteit is waar we voor staan,” benadrukt Jan. “We bieden niet alleen auto’s aan, maar ook diensten zoals verzekeringen, op maat gemaakte auto’s, leasing, schadebedrijven en bestickeringen van auto’s.” Zeeuw & Zeeuw is niet zomaar een autobedrijf; het is een totaaloplossing voor mobiliteitsvraagstukken. 

Een Persoonlijke No-nonsense Aanpak

“Zeeuw & Zeeuw staat voor een persoonlijke benadering en no-nonsense mentaliteit,” voegt Jan toe. “We willen dat klanten zich thuis voelen bij ons en kunnen rekenen op de beste service.”

Met deze woorden schetst Jan Hofstede een beeld van een bedrijf dat niet alleen streeft naar zakelijk succes, maar ook een positieve impact wil hebben op de samenleving. Zeeuw & Zeeuw: een naam die synoniem staat voor maatschappelijke betrokkenheid en winnaarsmentaliteit. 

Tekst: Mariska Beijer / Beeld: Jan Hofstede/Zeeuw & Zeeuw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *