In de schijnwerper: Stephan van der Vat

Vandaag in de schijnwerper: Stephan van der Vat, CEO van Management Drives. Eén van de hoofdsponsors van de rolstoelbasketbal competitie! Hij deelt zijn betrokkenheid bij rolstoelbasketbal en belicht de missie van zijn bedrijf: Het ontsluiten van het potentieel van individuen, teams en organisaties. Van der Vat deelt zijn passie voor het meten van wat mensen drijft en hoe dit hun motivatie beïnvloedt, met als doel: het omzetten van potentieel in prestatie.

De missie van Management Drives draait om het benutten van individueel en team potentieel door inzicht te bieden in hun drijfveren. Dit proces wordt toegepast op diverse sectoren, waaronder sportteams. Sport en bedrijfsleven vertonen veel overeenkomsten, waarbij effectief functioneren in een team cruciaal is. Het combineren van sport en bedrijfskunde vormt dan ook een boeiende uitdaging. Van der Vat vertelt: “Wij hebben bijvoorbeeld het Nederlands hockeyteam begeleid naar de Olympische Spelen in Londen, waar zij de tweede plaats behaalden.” Daarnaast begeleidt Management Drives verschillende hockeyteams en heeft het voorheen ook een wielerploeg ondersteund, met als doel het begrijpen van teamdynamiek en het verbeteren van leiderschap en teamchemie.

Management Drives hanteert een gestructureerde aanpak om het potentieel van individuen en teams te ontsluiten door inzicht te verschaffen in hun drijfveren. Via assessments en workshops biedt het bedrijf diepgaande analyses van persoonlijkheidstypes en teamdynamiek. Deze inzichten stellen individuen en teams in staat om effectiever te communiceren, beter samen te werken en optimaal gebruik te maken van hun sterke punten.

Rolstoelbasketbal als metafoor voor Teamdynamiek

Samen met Zeeuw & Zeeuw fungeert Management Drives als de competitie sponsor voor rolstoelbasketbal. Van der Vat benadrukt dat deze samenwerking niet alleen draait om sponsoring, maar ook om het benutten van rolstoelbasketbal als krachtige metafoor voor teamdynamiek in organisaties. Hij deelt zijn ervaringen met rolstoelbasketbalclinics, waarbij het sportevenement mensen bewust maakt van hun eigen potentieel en dat van anderen. Als onderdeel van teambuildingactiviteiten kunnen cliënten verschillende workshops volgen, waaronder rolstoelbasketbal. “De rolstoelbasketbalclinics die we organiseren laten heel duidelijk zien wat er gebeurt en bieden een gelijk speelveld voor iedereen, wat fantastisch is,” legt Van der Vat uit. “Het helpt onze klanten om op een andere manier naar zichzelf en naar hun teamgenoten te kijken.”

Meer dan alleen Sponsoring

Van der Vat benadrukt dat de betrokkenheid van Management Drives bij rolstoelbasketbal meer omvat dan alleen sponsoring. Het gaat om het ondersteunen en bevorderen van de sport en het vergroten van de bekendheid ervan. “We willen graag bijdragen aan de rolstoelbasketbalgemeenschap, dat gaat verder dan alleen financiële steun. Het draait om het bevorderen van de sport!”

Hoewel samenwerking met teams niet het primaire doel is, sluit Van der Vat niet uit dat Management Drives in de toekomst nauwer zal samenwerken met rolstoelbasketbalteams. Het uiteindelijke doel blijft echter het ondersteunen en bevorderen van de sport. “Absoluut, zeker, want het is interessant om in zo’n team te kijken,” verklaart hij. “Dus als we daar een bijdrage kunnen leveren, zullen we dat zeker doen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *