ISV Hengelo blijft ongeslagen in Eerste Divisie

De ploegen uit poule 2 van de Eerste Divisie werkten hun speelronden af in Apeldoorn. Opnieuw bleken de ongeslagen koploper ISV Hengelo en achtervolger Pigeons een maatje te groot voor de andere ploegen. In ‘the best of the rest‘ boekte SC Antilope de vierde zege in de poule door Flying Red af te troeven.

In de openingswedstrijd behouden Pigeons en SC Antilope 2 het eerste kwart tot 14-10 redelijk de balans. Het tweede kwart loopt de ploeg uit Duiven rigoureus weg naar 32-13 bij de pauze. Het derde kwart houdt Antilope de schade beperkt, maar het laatste kwart geeft Pigeons nog eens gas, goed voor een 68-23 overwinning.

Scores: Martijn van de Goor 24, Maarten Groenendijk 16, Seb Loos (allen Pigeons) 14, Jin Hu van Leeuwen (Antilope) 10 punten.

Koploper ISV Hengelo neemt het op tegen thuisploeg WSV. Tot 12-8 blijft WSV in het spoor van de ongeslagen ploeg uit Hengelo, maar al na het eerste kwart staat er 20-8 op het scorebord en bij rust is de kans op een stunt verdwenen, 34-14. In de tweede helft verdubbelt de koploper het verschil naar 67-28.

Scores: Milan Zetzema 20, Gerben Naber 15, Leonie Winschermann (allen ISV) 13, Angelo Moscato (WSV) 8 punten.

Antilope 2 mag dan op voor het tweede duel. Flying Red moet vanaf 8-6 een gaatje laten vallen en halverwege het duel is de marge tien punten, 24-14. Het derde kwart wisselen de teams scores uit (34-24), maar het laatste kwart komt de ploeg uit Roden vervaarlijk opzetten tot 36-34. Antilope pareert de inhaalpoging en stelt met 40-34 de vierde zege veilig.
Scores: Jin Hu van Leeuwen 18, Jayson Wijnen (beiden Antilope) 10, René Lubbers (Flying Red) 16 punten.

Dan is het aan WSV om te proberen Pigeons te verrassen. De ploeg uit Apeldoorn maakt het de gasten uit Duiven de eerste helft knap lastig, 18-21. De tweede helft komt WSV via José van Rijswijk en Natanel Hakshur op 25-25. Het antwoord van Martijn van de Goor en Maarten Groenendijk geeft Pigeons weer lucht. Met 33-47 is het verschil gemaakt. WSV denkt daar met een prachtige eindsprint anders over, de inhaalrace eindigt echter bij 43-47.

Scores: José van Rijswijk 11, Natanel Hakshur (beiden WSV) 10, Martijn van de Goor 20, Maarten Groenendijk (beiden Pigeons) 16 punten.

In het slotduel mag Flying Red koploper ISV Hengelo het moeilijk maken. Tot 8-8 slaagt die opzet. In het tweede kwart haakt Flying Red knap aan tot 15-16. Daarna neemt de ongeslagen koploper het initiatief, 18-28 bij rust. Het verschil schommelt nog enige tijd rond de tien punten. Daarna is de tank bij Flying Red leeg en zet Hengelo alsnog een klinkende score neer, 30-70.

Scores: René Lubbers 11, Jelmer Kleefstra (beiden Flying Red) 10, Milan Zetzema 32, Gerben Naber 16, Leonie Winscherman (allen ISV) 12 punten.

Stand Eerste Divisie Poule 2

ISV Hengelo12-24
Pigeons12-18
SC Antilope Utrecht 212- 8
WSV12- 6
Flying Red12- 4

In Leiden spelen de ploegen uit de Eerste Divisie poule 1 vriendschappelijk. Hoofddorp en Leiden maakten er als koplopers uit deze poule een fraaie strijd van. Hoofddorp moest uiteindelijk een voorsprong van 12 punten uit handen geven, zodat BS Leiden met het beste gevoel het Houtkwartier in Leiden verlaat. In het andere onderonsje tussen drie ploegen kwam Rotterdam Basketball twee keer als winnaar van het veld. Op de foto Roy van de Linden van HBV The Jumpers, hij scoorde zaterdag in Leiden 12 en 17 punten (archief). De uitslagen:

BS Leiden – Only Friends 286-30
Only Friends 2 – BV Hoofddorp44-73
BV Hoofddorp – BS Leiden53-58
RBVM 2 – HBV The Jumpers52-42
Rotterdam Basketball – RBVM 245-31
HBV The Jumpers – Rotterdam Basketball39-47
(tekst/beeld: Luc Reuvers)