Klapstuk van de eredivisie 

Zaterdag staan de laatste twee duels van de reguliere competitie op de rol. SC Antilope verloor woensdagavond de topper bij Sunrise Medical Braves 2 met 65-60. De Braves zijn de nummer één van de competitie, Only Friends blijft zesde. Dan gaat het zaterdag los om de plekken twee tot en met vijf. Wel of geen play-offs voor Devedo of Braves 1. En dan nog de ranglijstpositie, van belang voor de halve finales van de Final Four. Wie wordt aan wie gekoppeld? 

Naast Sunrise Medical Braves is RBVM verzekerd van de tweede of derde positie, op basis van onderling resultaat met Antilope, Devedo en Braves 1. Ook Antilope weet zich zeker van de play-offs. Devedo en Braves 1 moeten hoe dan ook winnen. Devedo mag alleen verliezen als Braves 1 ‘s avonds ook verliest.  

Scenario 1: Verlies Devedo-Verlies Braves 1 

Devedo moet winnen van RBVM wil het direct verzekerd zijn van play-offs, bij verlies is Devedo beter af op onderling resultaat tegen Braves 1, als ook de Braves verliezen in Amsterdam. De ploeg eindigt dan met zes zeges, gelijk aan Braves 1. De eindstand is dan: 2. RBVM, 3. Antilope, 4. Devedo, 5. Braves 1.

Scenario 2: Verlies Devedo-Winst Braves 1: 

Devedo wordt bij verlies vijfde met zes zeges, RBVM wint acht keer en Braves gaat naar zeven zeges net als Antilope: 2. RBVM, 3. Braves 1, 4. Antilope, 5. Devedo. De regerend landskampioen moet dan de play-offs toekijken om te zien wie voor opvolging zorgt. 

Scenario 3: Winst Devedo-Verlies Braves 1

Wint Devedo van RBVM en Braves 1 verliest, dan komen er drie teams op zeven gewonnen wedstrijden. Op basis van onderling resultaat van deze drie ploegen wordt dan de volgorde: 2. RBVM, 3. Antilope, 4. Devedo en is Braves 1 uitgeschakeld voor de play-offs

Scenario 4: Winst Devedo-Winst Braves 1 

In dat geval komen vier ploegen op zeven overwinningen, en geldt het onderlinge resultaat voor vier ploegen. Een hele rekenklus, de eindstand wordt dan: 2. Braves 1, 3. RBVM, 4. Antilope en 5. Devedo. 
Braves 1 en RBVM hebben in deze onderlinge stand dan 10 punten en Braves 1 en RBVM moeten dan weer onderling vergeleken worden. Antilope en Devedo hebben dan 8 punten uit deze wedstrijden en Antilope wint het dan vervolgens onderling op Devedo.

SC Antilope is dus uitgespeeld en moet zaterdag toekijken, maar in de wetenschap dat de play-ofss binnen zijn. Devedo tegen RBVM in Ermelo is het sleutelduel, de tip-off is zaterdag om 16.00 uur in Sporthal Zanderij. Sunrise Medical Braves 1 weet sowieso wat het te doen staat in het Friendship Sports Centre. Alleen winst helpt de ploeg naar de play-offs. De tip-off daar is ‘s avonds om 20.00 uur. 

Stand Eredivisie per 14.3.2024  

Sunrise Medical Braves 2   15-26 
RBVM 14-14* 
SC Antilope Utrecht 15-14 
Devedo  14-12  
Sunrise Medical Braves 1  14-12  
Only Friends  14- 6  

*RBVM 2 punten in mindering  

Resterend programma 13 en 16 maart  

13 maart (20:00) Braves 2 – Antilope  65-60 

16 maart (16:00) Devedo – RBVM  

16 maart (20:00) Only Friends –Braves 1 

Overzicht van gelijk eindigen met vier ploegen; de ploegen met 10 punten gaan vervolgens op onderling resultaat, evenzo voor de teams met 8 punten. Het doelsaldo is in geen geval van belang, alle teams speelden drie keer tegen elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *