Koplopers Eerste Divisie blijven winnen

In Middelburg ontbrak Rotterdam Basketbal op het appel in de Eerste Divisie poule 1. Competitieleider Dennis Bouwmeester schoof het programma in De Sprong daarom in. De koplopers Hoofddorp en Leiden kwamen daardoor maar één keer in actie, maar schreven wel twee wedstrijdpunten bij op het conto. In Roden verstevigde ISV Hengelo in poule 2 de koppositie door achtervolger Pigeons opnieuw af te troeven.

Roden Eerste Divisie Poule 2

WSV opent de Groningse wedstrijddag in poule 2 met een 40-27 zege op Flying Red. Tot 4-10 gaat de thuisploeg aan de leiding. WSV neemt na rust (16-18) de voorsprong nipt over. Tot 26-25 blijft er bij Flying Red hoop op winst. De slotfase is echter voor WSC. WSV verdeelt de scores over het collectief.

Scores: Engelienart Lubbers 14 en Jelmer Kleefstra (Flying Red) 11 punten.

Antilope 2 loopt tegen WSV al snel achter de feiten aan. Vanaf 9-2 pakt WSV de weg naar een 29-12 voorsprong. Na rust (38-31) blijft het voordeel voor WSV, maar via Jin Hu van Leeuwen  keert de spanning terug. Verder dan 46-42 komt Antilope niet, eindstand 47-42.

Scores: Jose van Rijswijk 12, Angelo Moscato (beiden WSV) 10, Jin Hu van Leeuwen 14, Timon Saman (beiden Antilope) 10 punten.

De topper van de dag tussen Pigeons en ISV Hengelo gaat tot 20-20 gelijk op. Pigeons probeert de eerste overwinning op de ongeslagen koplopers te pakken. Milan Zetzema en Gerben Naber slaan al voor de pauze hard toe, rust 20-37. Het verschil is gemaakt. Zetzema en Naber zetten ook het laatste kwart nog een serie neer, zodat het verschil oploopt tot 38-63. Hengelo wimpelt de aanval van Pigeons op de ongeslagen status gedecideerd af.

Scores: Seb Loos (Pigeons) 10, Gerben Naber 27, Milan Zetzema (beiden Hengelo) 14 punten.

ISV Hengelo is inmiddels op stoom en dendert direct door tegen Antilope 2. Joel Verhoef maakt nog 8-2, maar halverwege is het 49-2. In het derde kwart geeft de ploeg uit Utrecht meer weerwerk. Bij 87-18 haalt vermoedelijk ook de jury opgelucht adem.

Scores: Milan Zetzema 29, Leoni Winschermann 16, Gerben Naber 11 en Annelies Bussink 10 punten.

In de afsluitende strijd is opnieuw weinig spanning. De verschillen zijn groot in poule 2. Pigeons als nummer twee rolt de naaste belager Flying Red royaal op. Na rust (40-15) eindigt de wedstrijd met 71-26. Bij Flying Red leveren Jelmer Kleefstra en Yorick Vegter nog wel een driepunter af.

Scores: Seb Loos 18, Maarten Groenendijk 17 en Isabelle Haring (allen Pigeons) 17 punten.

Middelburg Eerste Divisie Poule 1

Hoofddorp neemt in Middelburg bij rust een kleine voorsprong op thuisploeg RBVM (23-17), terwijl op het aangrenzende veld de strijd tussen Jumpers en Only Friends 2 nog spannender is, 21-20. Een Haagse driepunter geeft Jumpers wat meer marge. Jumpers loopt weg naar 38-28. Jace Ravensburg en Dennis Kerkvliet zorgen bij de Amsterdammers voor nieuwe impulsen en met 38-37 lijkt de schade gerepareerd. Jumpers hervindt het afstandsschot en houdt een kleine marge vast tot het eindsignaal, 51-43. Op het eerste veld loopt Hoofddorp eenvoudig door naar de tweede winst, 62-31. Vier wedstrijdpunten binnen twee uur, om 5 over 12 zijn die bijgeschreven op hun conto.

Scores negende wedstrijdronde: Heinrich Peneux 26, Brian van Rooijen, Hans van Veen (allen Hoofddorp) 14, Roy van de Linden (Jumpers) 16, Jace Ravensburg (Only Friends) 16 punten.

In de tweede ronde manoeuvreert Leiden soepeler binnen de lijnen, voor Only Friends is het de tweede wedstrijd op rij, Leiden gaat fris van start en pakt halverwege een 20-30 voorsprong. De tweede helft breidt Leiden de voorsprong verder uit naar 55-80 en blijft samen met Hoofddorp aan kop. Voor beelden van deze wedstrijd kun je terug kijken op https://www.instagram.com/rollersbsleiden/, de filmpjes zijn gemaakt door Manouk van den Bosch. RBVM 2 en Jumpers spelen beiden hun tweede wedstrijd en houden elkaar tot 20-21 in balans, maar kort voor de pauze slaat de ploeg uit Den Haag toch een gaatje, 20-27. Door een blessure moet Jumpers de strijd zonder wissels afmaken. De thuisploeg heeft de jeugd en weet in de slotfase de verdediging knap dicht te houden. Vanaf 20-37 komt RBVM steeds dichterbij. Het afstandsschot van de ploeg uit Den Haag stokt volledig. Bij 38-39 een puntje puntje wedstrijd. RBVM sleept op de valreep met de winnende treffer van Niels van den Berg alsnog de tweede winstpartij binnen.

Scores tiende wedstrijdronde: Elsbeth Aalders (RBVM) 14, Roy van de Linden, Jumpers, 17, Dennis Kerkvliet 21, Tony Schouten 20, Vigo Cudovan (allen Only Friends) 10, Gert Twigt 33, Laraya Veenstra 23, Hidde Smits (allen Leiden) 14 punten.