Laatste thuisduel Devedo in Calluna

Devedo heeft zaterdag haar laatste thuiswedstrijd gespeeld in sporthal Calluna. Vanaf het nieuwe jaar is Sportcomplex De Zanderij de nieuwe thuisbasis in Ermelo. Tegenstander Sunrise Medical Braves 2 werkte niet mee aan het afscheidsfeestje en won met 39-50. Captain Carina de Rooij nam haar ploeg bij de hand met 17 punten.
Na een aanvankelijk ruime voorsprong voor de Braves komt Devedo in het 3e kwart nog terug op 26-30. De Braves stellen na een time-out vervolgens orde op zaken en de overwinning komt niet meer in gevaar.

SC Antilope won nipt van de Braves 1 en slaat daarmee weer een goede slag in de strijd om de play off plaatsen. Halverwege is het 22-26 en ook vlak voor het einde van de wedstrijd staan de Braves nog op een 53-56 voorsprong, maar dankzij scores van Boris van Hunnik (die er in totaal 24 maakte) en Rody de Bie pakt Antilope toch de winst.

R.B.V.M. deed ook goede zaken door Only Friends te verslaan. Ook hier was het verschil tussen de ploegen klein. Vanaf 27-28 in het 2e kwart zorgen Bert Freriks en Mark Aalders voor een ruststand van 40-30. Only Friends vecht zich daarna knap terug en gaat het laatste kwart in met een voorsprong. Het laatste woord is echter aan de thuisploeg die uiteindelijk zegeviert met 72-68. Bert Freriks was goed voor maar liefst 34 punten.

Achter de Braves 2 hebben R.B.V.M., SC Antilope en Devedo nu ieder 10 punten en staan daarmee op dit moment op een plek die aan het eind van het seizoen recht geeft op de play offs.

Komende zaterdag is de volgende ronde van de BENE League in Utrecht en Rotselaar (België). Op 6 januari vindt eerst de Basketball Cup voorronde plaats waarna de competitie in de Eredivisie weer verder gaat.

Tweede Divisie
Het Flexteam Zuid is bezig aan een opmars en veroverde de tweede plek in de Tweede Divisie poule 1 na winst op SC Antilope 3 en Rotterdam Basketbal 2. Antilope was wel te sterk voor I.S.R, dat op zijn beurt weer verrassend won van BS Leiden.

SC Antilope 3 – Flexteam Zuid

In poule 2 werden maar drie van de zes wedstrijden afgewerkt nadat bleek dat er maar één geschikt wedstrijdveld beschikbaar was in Sportcentrum Kardinge in Groningen.
Devedo 2 won van Flying Red 2 met 49-29, I.S.V. Hengelo 2 versloeg WSV 2 (55-18) en in de laatste wedstrijd was Koprol de betere van Be Quick ’28: 48-23. De drie andere wedstrijden worden 10 februari ingehaald in het nieuwe Sportcomplex Zanderij in Ermelo.