MANAGEMENT DRIVES EN ZEEUW & ZEEUW VERBINDEN ZICH AAN NBB EN ROLSTOELBASKETBAL

De Nederlandse Basketball Bond kondigt twee nieuwe partnerships aan die de Rolstoelbasketbalsport in ons land nog groter gaan maken. Management Drives en Zeeuw & Zeeuw zijn voor tenminste volgend seizoen (Z&Z) en die daarna (Management Drives) ‘Partner Competities Rolstoelbasketbal’. De Nederlandse rolstoelbasketbalcompetitie heeft daarmee een wereldwijde primeur: geen enkele andere competitie heeft twee hoofdsponsors.

Nederland is één van de beste rolstoelbasketballanden ter wereld. Onze mannen horen bij de internationale top: ze behaalden afgelopen september nog een derde plaats op het EK. De vrouwen zijn van een buitencategorie. Ze zijn al jaren ongeslagen op de hoogste podia en dus regerend Paralympisch-, Wereld- én Europees Kampioen.

De Nederlandse competitie heeft de ambitie om bij dit niveau van wereldklasse aan te sluiten. Stichting Basketbal Experience Nederland (BEN) stapte daarom voor drie seizoenen in om het competitieniveau omhoog te brengen, de competitie uit te bouwen en te professionaliseren. Het sluiten van de partnerships met Management Drives en Zeeuw en Zeeuw helpt daar enorm bij.

Match met Management Drives

Management Drives is een unieke methode met concrete programma’s voor organisaties, teams en individuen. Die resulteren in een gezamenlijke ‘’taal’’ om objectief de cultuur van de organisatie te bespreken en belangrijker onderling begrip te vergroten met bewezen positief effect op de samenwerking in teams, persoonlijk leiderschap en het verbeteren van de effectiviteit. De software meet en geeft inzicht in wat werknemers echt motiveert – drijfveren maken immers het verschil tussen falen of succes.

“We hebben een aantal clinics ontwikkeld, waaronder een rolstoelbasketbal-clinic in samenwerking met Basketball Experience Nederland, om ontwikkeling in sport en het bedrijfsleven te binden”, zegt Stephan van der Vat, CEO bij Management Drives. “Vanuit die clinics is het mooi dat we ook iets terug kunnen geven aan de sport. Daarom sponsoren wij de Benelux Rolstoel Basketbalcompetitie.” De sport sluit feilloos aan bij de kernwaarden van het bedrijf. “Amaze, Connect, Change, Clarity, Courage en Trust. Dat zijn allemaal zaken waar je óók in rolstoelbasketbal niet omheen kunt.”

Uitbreiding partnership Zeeuw & Zeeuw

Mobiliteitsbedrijf Zeeuw & Zeeuw is een bekende van de Nederlandse Basketball Bond. Jan Hofstede, directeur van het bedrijf, is een fan. “We zijn al lang betrokken bij de sport. We sponsoren Feyenoord Basketball al ruim tien jaar, waarvan de laatste jaren als hoofdsponsor. Daarnaast ondersteunen we de Orange Lions al een tijd door mobiliteit beschikbaar te stellen.” Ook met Stichting Basketball Experience NL (BEN) werkt Zeeuw & Zeeuw al langer samen. “BEN-ambassadeurs Bo Kramer en Mustafa Korkmaz rijden in auto’s van Zeeuw & Zeeuw, en afgelopen zomer hielpen we het damesteam met mobiliteit. Zo konden zij zich optimaal voorbereiden op het EK.”

Maarten Hoffer, directeur Nederlandse Basketball Bond: “We zijn er trots op dat we twee snelle, enthousiaste bedrijven, die zo veel oog voor de maatschappij hebben, aan onze partners toe kunnen voegen. Het enthousiasme en harde werk dat we in onze rollerploegen zien, herkennen we in deze partners. Bedrijven als Zeeuw & Zeeuw en Management Drives zorgen ervoor dat onze ploegen dagelijks topsport kunnen bedrijven. Daar zijn we ze enorm dankbaar voor.”

(Op de foto van links naar rechts: Toine Klerks – directeur stichting BEN, Stephan van der Vat – CEO Management Drives, Jan Hofstede – CEO Zeeuw & Zeeuw en Maarten Hoffer – directeur Nederlandse Basketball Bond)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *