Nog vijf kanshebbers voor Final Four

Met nog twee wedstrijdronden voor de boeg zijn slechts twee ploegen zeker van wel of geen deelname aan de Final Four. Sunrise Medical Braves 2 was al verzekerd van de pole-position, Only Friends mist de kampioensronde. Braves 1 versloeg Braves 2 (50-45) en heeft nog steeds kansen op deelname aan de Final Four. RBVM behield goede kansen door nummer twee SC Antilope in de slotfase met 65-56 te verschalken en Devedo toonde tegen Only Friends geen twijfel over de Final Four ambities en troefde Only Friends eenvoudig met 76-46 af. 

Sunrise Medical Braves 1 heeft met de komst van Sander Hendriks van Leuven Bears een waardevolle versterking in de gelederen. De ploeg van Anton de Rooij neemt het op tegen de koploper Braves 2 met alleen maar bekende gezichten. Carina de Rooij is geblesseerd en Ilias el Bennay completeert de vrouwenformatie, die niet over een wissel beschikt. De koplopers nemen na een achterstand bij 16-17 even de leiding over, maar daarna pakt Braves 1 de regie in handen. Na rust (27-21) komt Braves 2 nogmaals op voorsprong via Anouk Taggenbrock en Ilias el Bennay, 34-36. Dan is er buiten de waard gerekend, playing coach Anton de Rooij beslist de wedstrijd. De record-international mist slechts één schot en hij schiet zijn ploeg naar de vijfde zege, met nog steeds kansen op play-offs, 50-45. 

Scores: Anton de Rooij 13, Abraham Mamo Adiso 12, Frank de Jong 11, Sander Hendriks (allen Braves 1) 10, Mariska Beijer 24, Ilias el Bennay 11, Anouk Taggenbrock 10 punten. 

RBVM moet tegen SC Antilope winnen om de aansluiting met de Utrechters te houden. De dure niet gespeelde uitwedstrijd bij Sunrise Medical Braves 2 scheelt de ploeg in Middelburg vier punten. Antilope neemt met gecontroleerde aanvallen het initiatief. Ylonne Post brengt Boris van Hunnik goed in stelling en Antilope neemt als eerste wat afstand tot maximaal 22-34. Na rust (25-34) gaat RBVM vol in de achtervolging. De thuisploeg nadert steeds tot op één punt, maar keer op keer heeft Antilope een passend antwoord. Vanaf 53-54 lukt dat niet meer. RBVM behoudt het overleg, terwijl Antilope de ervaring mist om de slotfase goed uit te spelen. Mark Aalders slaat voor RBVM het gaatje en dat blijkt niet veel later de beslissing. 

Scores: Mark Aalders 29, Bert Freriks (beiden RBVM) 20, Boris van Hunnik 20, Len van Dort 20, Maarten Robberegt (allen Antilope) 10 punten. 

Devedo ontmoet in Sportcentrum De Zanderij Only Friends. De thuisploeg start scherp en pakt direct een 10-0 voorsprong. Only Friends sputtert het tweede kwart tegen, maar dat is niet voldoende. Halverwege kan Devedo de winst bijna niet meer ontglippen, 35-14. De thuisploeg dendert door en het verschil loopt op naar de dertig punten. De thuisploeg blijft daardoor op koers voor deelname aan de Final Four, voor Only Friends is dat definitief uit zicht verdwenen. 

Scores: Cher Korver 24, Fabian Jansen 12, Xena Wimmenhoeve (archief-foto; allen Devedo) 10, Daniël Schouten (Only Friends) 16 punten. 

Stand Eredivisie 

Sunrise Medical Braves 2 13-22
SC Antilope Utrecht13-14
RBVM13-12*
Devedo13-12
Sunrise Medical Braves 113-10
Only Friends13- 6
*RBVM 2 punten in mindering

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is BEN-Xena-Wimmenhoeve.jpg

(tekst/beeld: Luc Reuvers)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *