Rolstoel 3×3 Breda roundup

In Breda vond de eerste 3×3 editie plaats waar ook de rolstoelbasketballers acte de présence gaven. Uiteindelijk streden vier van de vijf teams om de eerste lokale titel. In plaats van een poule met afsluitende finale waren er nu ook halve finales. 

De eerste toernooiwinst was voor Boris van Hunnik, Romario Biswane, Ingmar Halbersma en Sander Hendriks. Ze wonnen als De Mannekes in de finale van het team van Maykel van Rijsinge, Amy Kaijen en Daniël Schouten (PikaWho’s) met 17-8. De Mannekes bleven in Breda ongeslagen. Bert Freriks, Bart Formsma, Camilo van Trijp en Koen Snieder legden als Mixmatch beslag op de derde plaats. Ze deden dat in flitsende nieuwe Rotterdamse outfits. Het groen van Rotterdam gecombineerd met vurige vlammen. Voor Fabian Jansen, Fee Lentze en Rinske Huitema restte uiteindelijk de vierde plaats.  

De uitslagen op een rijtje: 

De Mannekes–Fab-ulous 18-11 

PikaWho’s-De Mannekes 6-7 

Fab-ulous-PikaWho’s 5-13 

De Mannekes–Mixmatch 14-6 

Mixmatch-Fab-ulous 12-11 

PikaWho’s–Mixmatch 9-3 

Semi Finals: 

PikaWho’s-Mixmatch 12-11 nv

De Mannekes-Fab-ulous  18-6

Final: 

De Mannekes-PikaWho’s 17-8 

In de halve finale tussen PikaWho’s en Mixmatch is een overtime nodig. Rotterdam neemt een voorschot met de eerste score. Maykel van Rijsinge schiet daarna met een beslissende tweepunter de finaleplaats binnen. In de finale blijkt het kruit van PikaWho’s verschoten en domineren De Mannekes zich naar de eerste toernooizege in rolstoel 3×3 en een ticket voor Amsterdam. De finales van het NK 3×3 zijn op zaterdag 28 en zondag 29 juli in Amsterdam.  

Fabian Jansen rolt er in Breda lustig op los. Met Fab-ulous (naar de FabFour-the Beatles) schiet hij in enkele wedstrijden hele series schoten binnen. Tegen Mixmatch levert dat een voorsprong op, maar grote mannen tegen de kleinere en lichte formatie van Fab-ulous geven dan toch de doorslag. Fee Lentze (foto) en Rinske Huitema amuseren zich uitstekend in Breda. Rinske is de initiatiefneemster voor de samenstelling van Fab-ulous: ,,Voor deze heb ik Fabian gevraagd, maar Fabian heeft meer plaatsen waar hij gaat spelen.” Fee sluit daarna aan: ,,Hij heeft mij gevraagd.” Over 3×3: ,,Dat is leuk, het gaat sneller. Vorig jaar hebben we het ook allebei gedaan.” Rinske legt uit wat de aantrekkingskracht van 3×3 is. ,,Lekker kort. Je leert er weer andere situaties van dan in vijf tegen vijf. Het is ook leuk een hele dag met elkaar.” Fee speelt als lichtgewicht in 3×3 tegen de ‘zware jongens’. ,,Dat is wel moeilijk, maar je moet er gewoon mee leren omgaan.” In de reguliere vijf tegen vijf zijn de lichtgewichten vaak aan elkaar gekoppeld. In 3×3 is dat niet het geval. ,,Dat hoort erbij. Normaal is het wel dat er een andere één of twee tegenover je staat. Dat is hier niet.” Volgende week is Rinske alweer van de partij in Rotterdam met Vigo Cudovan, Fabian Jansen en Martijn van de Goor. Zondag 23 juni komen op het Rotterdamse Zuidplein tot nu toe vier rolstoelploegen in aktie.   

(Tekst: Luc Reuvers/beeld: Aldo Heeregrave-Luc Reuvers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *