Round-up Basketball Cup voorronde

Driekoningen. De laatste dag dat de Beste Wensen voor het Nieuw Jaar officieel nog kunnen. De dag dat de rolstoelbasketballers elkaar treffen bij Only Friends. De kortste route naar een seizoenprijs leidt via de kwalificatie tot een plek in de halve finale van de beker. De teams spelen in poules van drie teams. De nummers één en twee plaatsen zich voor de halve finale. De rolstoelers mogen het nieuwe jaar op het court ontkurken. 

Devedo en Only Friends rollen in de ochtendsessie als eersten. Halverwege heeft de ploeg uit Ermelo al flink afstand genomen van de gastheren en vrouwen. Met 29-15 is de eerste zege van het seizoen in zicht. De tweede helft wisselen de teams vooral de scores uit. Devedo wint afgetekend met 62-44. Daarna treedt Rotterdam tegen Devedo aan. De enige ploeg uit de Eerste Divisie blijft tot 4-4 bij, met 4-14 is het eerste verschil gemaakt. Cher Korver valt op. Met haar ‘Purple Rain’ gekleurd haar geeft ze in beide duels als ‘Purple Reign’ (zie foto) haar visitekaartje op Driekoningen af. Rotterdam weert zich goed, maar Devedo is een maatje te groot. Na 17-32 bij rust freewheelt Devedo naar een ruime 35-82 eindstand. De ploeg uit Ermelo gaat rap met een halve finale plek op zak terug naar Ermelo, officieel afscheid nemen van Calluna, de sporthal wordt uitgezwaaid en later afgebroken. Only Friends en Rotterdam maken onderling de tweede halve finale plek uit. Rotterdam scoort voor het eerst na ruim zeven minuten, Only Friends staat met een sluitende verdediging dan al op 14-2. Halverwege heeft Rotterdam een (herkanste) vrije worp bijgemaakt (46-3) en weet Only Friends zich verzekerd van de halve finale, 77-12. 
 

1. Devedo2-4
2. Only Friends 2-2
3. Rotterdam Basketbal2-0


De tweede poule met drie eredivisieploegen belooft meer spanning. RBVM speelt zonder wissels tegen een volle bak bij Sunrise Medical Braves, waar ook Mariska Beijer van de partij is. Bij rust kijkt RBVM tegen een 24-33 achterstand aan. Het verschil schommelt de tweede helft rond de vijf punten. Met 40-47 lijkt de winst voor de Braves. RBVM weet het tij bijtijds te keren. Scores van de familie Aalders leveren nog een 54-49 zege op. Tijd om adem te halen heeft Middelburg niet. SC Antilope staat te popelen, ook al ontbreekt aanjager Len van Dort. RBVM gaat door in het tempo en leidt na rust (27-32) maximaal met 29-38, daarna ontbrandt de strijd volledig. Ylonne Post maakt de aansluitingstreffer voor Antilope bij 46-47. Daarna scoort RBVM steeds eerst, de laatste Utrechtse score vier seconden voor tijd is te laat, 56-57. RBVM gaat naar de halve finale en ontvangt in Middelburg Only Friends. Braves en Antilope kempen dan in de avond om de laatste halve finale plaats. Braves geeft direct gas (rust 26-9) en pakt een marge van ruim twintig punten en schakelt Antilope met 51-32 uit. Sunrise Medical Braves kan de beker nog steeds voor de derde keer op rij oogsten en speelt de halve finale tegen Devedo, in het nieuwe Ermelose onderkomen De Zanderij. De halve finales moeten uiterlijk 1 maart verspeeld zijn. De finale is op 23 maart.

1. RBVM2-4
2. Sunrise Medical Braves2-2
3. SC Antilope2-0

(tekst/beeld: Luc Reuvers) 

1 gedachte over “Round-up Basketball Cup voorronde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *