SC Antilope behoudt tweede plaats

In de Eredivisie waren dit weekend slechts twee wedstrijden. Antilope deed uitstekende zaken door bij Only Friends een 45-54 zege te pakken en behield de tweede plaats. Devedo zag door verlies bij Sunrise Medical Braves 1 (57-49) juist de tweede plaats uit zicht verdwijnen, de Braves 1 mogen nog hopen op een plek in de Final Four. De donderdagwedstrijd tussen koploper Sunrise Medical Braves 2 en RBVM ging op het laatste moment niet door.

Only Friends kan nog de Final Four halen en begint beter dan SC Antilope en pakt een 20-14 voorsprong. Antilope mist de zieke Ylonne Post en zoekt naar de juiste formatie. Het tweede kwart komt Antilope beter in de wedstrijd door het tempo te drukken en halverwege geven de teams elkaar geen duimbreed toe, 32-33. In het derde kwart (40-43) zijn de scores duur. De thuisploeg mist teveel schoten. In de slotfase probeert Only Friends met fouten Antilope op de vrije worplijn te krijgen, maar de gehoopte driepunter blijft uit en Antilope stelt de zege veilig.

Scores: Maykel van Rijsinge 17, Rob Boskeljon (beiden Only Friends) 10, Len van Dort 24, Rody de Bie (beiden Antilope) 14 punten.

Op Papendal is het vooral een strijd tussen Mariska Beijer en Carina de Rooij (foto-archief) tegen Cher Corver. Devedo start goed (3-8), daarna neemt de thuisploeg het initiatief langzaam over, maar na 22-14 komt Devedo onder leiding van playing-coach Cher Korver bij 22-22 langszij. Na rust (30-29) nemen de ploegen beurtelings een kleine voorsprong. De bezoekers uit Ermelo raken in foutenlast maar komen nog op 47-49. De Braves bewaren de controle goed en Ilias el Bennay en Mariska Beijer zorgen in de slotfase voor de doorslaggevende scores.

Scores: Mariska Beijer 23, Ilias el Bennay (beiden Braves) 12, Cher Korver 11, Xena Wimmenhoeve 10, Fabian Jansen (allen Devedo) 10 punten.