SLOTRONDE BENE LEAGUE

Komend weekend staat de slotronde van de reguliere competitie voor de BENE-League op de agenda. De Nederlandse ploegen hebben in de eerste acht duels de overhand en hebben vier ploegen bij de beste vijf. De twee laatste duels in de ontmoetingen België tegen Nederland staan gepland bij onze Zuiderburen. In het thuisvoordeel kunnen de Belgische ploegen mogelijk een laatste slag staan. BC Ninane leverde het thuisvoordeel in als gastploeg, de Belgen kunnen geen ploeg afvaardigen naar het eigen plankier. 

SC Antilope verdedigt in de COREtec Dôme in Oostende de derde plek, maar kan bij winst op de twee laagst geklasseerde Belgische teams opschuiven naar de gedeelde tweede positie en misschien meer. Devedo ontmoet twee andere van de Belgische ploegen met beiden twee zeges, en ook Only Friends kan nog opstomen bij succes tegen de teams van de Zuiderburen die op hun beurt ongetwijfeld op winst azen. 

De echte kraker speelt zich zaterdag af in De Bosserij in Veldegem, het thuisdomein van Zedelgem. BC Ninane zou één van de gastploegen zijn, maar krijgen voor de tweede keer in de BENE-league reeks geen ploeg binnen de lijnen. Het programma verhuisde naar de medekoplopers van Zedelgem. Zo is de tip-off van de kraker van het weekend tussen Zedelgem Lions en medekoploper RBVM aan het eind van de ochtend. De winnaar pakt de eerste plaats in de gecombineerde competitie. Sunrise Medical Braves speelt vervolgens tegen Zedelgem, het kan aan kop dus nog even flink donderen op de Acaciastraat in Veldegem. De Nederlandse ploegen van RBVM en Braves schrijven bij hun afreis in ieder geval twee punten bij vanwege de absentie van BC Ninane. 

Op 25 mei wordt de finaledag in Herk-de-Stad in België gespeeld. De bovenste vier ploegen uit de reguliere competitie strijden dan om de titel en daarnaast staan de wedstrijden om plek 5, 7 en 9 op het programma.

Credits: Mario Verhaeghe
Foto: Mario Verhaeghe

COREtec Dôme, Northlaan 13, Oostende 
10:00 SC Antilope – BC Oostende 
11:45 Stella Artois Leuven Bears – Devedo 
13:30 Stella Artois Leuven Bears – SC Antilope 
15:15 HUBO Limburg United – Devedo 
17:00 BC Oostende – Only Friends 
18:45 Only Friends – HUBO Limburg United 

De Bosserij, Acaciastrtaat 31a, Veldegem 
11:30 Zedelgem Lions – R.B.V.M. 
13:15 Zedelgem Lions – Sunrise Medical Braves 
 
R.B.V.M. – BC Ninane en Sunrise Medical Braves – BC Ninane gaan dus niet door. 

STAND BENE LEAGUE per 17.2.2024 

RBVM 8-14 
Zedelgem Lions 8-14 
SC Antilope Utrecht 8-12 
Devedo 8-10 
Sunrise Medical Braves 8-10 
BC Ninane 8- 6 
Only Friends 8- 6 
Limburg United 8- 4 
Leuven Bears 8- 4 
BC Oostende 8- 0 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *