Slotstuk landskampioenschap

Zaterdagmiddag 11 mei staat het derde deel van het drieluik om het landskampioenschap ingeroosterd en komt er een eind aan de titelstrijd. De versierselen gaan zeker uitgereikt worden. Het is 1-1 in de best-of-three. De grote vraag is of RBVM het thuisvoordeel weet om te zetten in winst, of dat Devedo het thuisvoordeel patroon in de finale weet te doorbreken. 

Opvallend in de twee eerste duels in de finaleserie is dat de bezoekende ploegen steeds een voorsprong van tien punten namen, maar dat toch niet vast konden houden tot aan het eindsignaal. In beide wedstrijden wist de thuisploeg het verschil in het derde kwart weg te poetsen. Devedo zal in elk geval een spaak in het wiel van het teamspel van RBVM moeten steken en omgekeerd geldt dat hetzelfde. De ploeg die het best de tegenpartij weet te ontregelen maakt én zelf de kansen met een voldoende percentage kan afdrukken heeft een prima kans na het laatste paneel van het drieluik de Cup in ontvangst te mogen nemen. Voor RBVM zou dat de eerste landstitel in de historie zijn, voor Devedo zou het een net zo bijzondere back-to-back zijn.  

Tip-off is om 14:00 uur in De Sprong in Middelburg. De wedstrijd staat onder leiding van arbiters Richard Walst en Bert Koot. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *