Spanning tot het einde bij Braves 1 tegen Antilope

De start van de eredivisie was een trage. De eerste periode van Sunrise Medical Braves 1 tegen Antilope gaf een eindstand van 4-6. Alsof de spelers nog moesten wennen.

Het gaat al beter in de tweede periode waarin de bezoekers echter een duidelijke voorsprong nemen: 20-27. De Braves trekken dit in de derde periode gelijk en de twee ploegen beginnen aan de laatste periode met 40-40. De ploegen geven elkaar niets toe tot 14 seconden voor het einde wanneer Braves-coach Anton de Rooij bij de stand 51-51 zijn laatste time-out neemt. Met de klok op 1,4 seconden maakt topscorer Mariska Beijer met haar 26e punt de winnende voor de Braves.

Time-out voor Braves coach Anton de Rooij

Het tweede team van de Braves nam het diezelfde ochtend in Papendal op tegen Devedo. Deze keer lieten de Braves meteen zien de beste kandidaat voor de overwinning te zijn. Via 17-12, 33-26 en 52-44 gaf de thuisploeg de gasten geen enkel zicht op de overwinning. Met een duidelijke 68-52 pakte ook het tweede van de Braves de overwinning. Ook hier was international Mariska Beijer topscorer met 38 punten. Haar nationale team collega Cher Korver maakte er 20 voor Devedo.

In Amsterdam ging Only Friends ten onder tegen het Zeeuwse RBVM. Met een duidelijke 52-71 gaven de bezoekers aan dat een smalle selectie geen beletsel vormt om dit seizoen serieus mee te doen. De basis voor de overwinning legde RBVM in de eerste helft waar het verschil dankzij vooral Bert Freriks al opliep naar 14 punten. In de tweede helft leek Only Friends zich te hervinden door terug te komen tot 7 punten. Vooral Maykel van Rijsinge was in die periode op schot. Maar tegen het einde van het kwart nam RBVM het heft weer in handen en brachten het verschil weer terug op 14 punten. De ploeg uit Middelburg speelde de laatste periode gecontroleerd uit en mocht een lange thuisreis genieten van een ruime overwinning. Topscorer van de wedstrijd was Maykel van Rijsinge met 26 punten, waaronder 4 driepunters. Bij RBVM moet bleef Bert Freriks steken op 24 punten.