Speelweekend start op donderdag

De twaalfde speelronde van de Eredivisie gaat donderdagavond al van start. Sunrise Medical Braves 2 ontvangt om 20.00 uur RBVM op Papendal. De koplopers leden afgelopen weekend de eerste nederlaag van het seizoen. Bij winst van Braves 2 is de eerste plaats verzekerd en daarmee thuisvoordeel in de Final Four. RBVM is fel op jacht naar de tweede plaats. Ook Antilope maakt nog kans op die tweede plaats, zaterdagavond speelt de Utrechtse ploeg om 20.00 uur in het Friendship Sports Centre. Only Friends wist afgelopen weekend de ongeslagen koploper te verschalken en maakt ook nog kans op deelname aan de Final Four. Op zaterdagochtend speelt Braves 1 tegen Devedo. De strijd vindt plaats op Papendal. Devedo kan ook nog steeds tweede worden, voor Braves 1 is nog altijd het halen van de Final Four mogelijk. Alle ploegen kunnen winnen van elkaar, het belooft weer een spannende speelronde te worden.

Zaterdag mag ook de Tweede Divisie weer opstarten. In De Kragt in Breda staan vijf duels op het programma in Poule 1. Het gaat om de negende  en tiende speelronde. BS Leiden 2 voert de ranglijst met zes zeges aan na acht duels. Flexteam Zuid volgt met negen punten, vier zeges én een gelijkspel tegen SC Antilope 3. Rotterdam smaakte vier keer het genoegen van de overwinning, ISR drie maal. Het Utrechtse team van Antilope 3 sluit de rij met twee zeges én dus dat gelijke spel. Voor alle teams zijn in twee duels vier punten te verdienen, dus de ranglijst kan nog flink opgeschud worden.

In de sporthal De Hullen in Roden zijn zes duels geprogrammeerd in Poule 2 van de Tweede Divisie.  Devedo 2 bleef in zeven speelronden nog ongeslagen. ISV Hengelo 2 verloor alleen van Devedo. Koprol staat derde met vier overwinningen, Flying Red 2 rolde drie keer winnend van het veld. WSV 2 won alleen van Be Quick ’28, dat dit seizoen nog niet het genoegen van een zege heeft mogen smaken. Speelronden negen en tien bieden nieuwe kansen. Speelronde acht staat als inhaalslag voor 10 februari op de agenda.

PROGRAMMA TWEEDE DIVISIE POULE 1

13.30 Flexteam Zuid – ISR 

13.30 SC Antilope 3 – BS Leiden 2

15.15 ISR – Rotterdam Basketbal 2

15.15 Flexteam Zuid – BS Leiden 2

17.00 SC Antilope 3 – Rotterdam Basketbal 2  

PROGRAMMA TWEEDE DIVISIE POULE 2

11.30 Be Quick ’28 – WSV 2 

11.30 Devedo 2 – Koprol

13.15 Flying Red 2 –  ISV Hengelo 2

13.15 WSV 2 – Devedo 2

15.00 Koprol – Flying Red 2

15.00 ISV Hengelo 2 – Be Quick ‘28   

(tekst: Luc Reuvers)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *