Start Finale op Koningsavond

Devedo en RBVM staan vrijdagavond 26 april aan de tip-off in Sporthal De Zanderij in Ermelo. Om 20.00 uur gaat de bal de lucht in voor het eerste duel in de best-of-three. Beide ploegen kwamen met een 2-0 in de finale. Doordat Devedo de koploper van de eredivisie Sunrise Medical Braves 2 uitschakelde, is het thuisvoordeel voor RBVM, dat de competitie op basis van onderling resultaat als nummer twee afsloot. 

De beide ploegen doen in niets voor elkaar onder. Zowel Devedo als RBVM wonnen twee keer. De ploeg van Kees van de Bunte deed dat echter ook in de bekerfinale in Almere. Het verschil was klein, maar het leverde wel de eerste prijs van het seizoen op. De TOTO Basketbal Cup.  

Devedo verdedigt in de finale serie de vorig jaar veroverde landstitel. De ploeg haalde de halve finale van de play-offs van dit jaar met de hakken over de sloot. In de serie met Sunrise Medical Braves toonde de ploeg echter steeds beter te gaan spelen. En Devedo is op jacht naar een back-to-back. 

RBVM speelt als een geoliede machine. Na de zwaarbevochten zege na verlenging bij SC Antilope, lieten de Middelburgers in eigen huis een zo goed als vlekkeloos eerste kwart zien. Uiteindelijk kwam de ploeg zelfs op 88 punten uit. 

In de bekerfinale had Devedo steeds het voordeel. Bovendien kon Devedo gebruik maken van enkele wissels en dat geeft in geval van foutenlast een voordeel. De basis vijf van RBVM rijden al maandenlang wedstrijd in wedstrijd als quintet door alle wedstrijden. 

Veel komt aan op de vorm van de dag en mogelijk wedstrijdverloop. De winnaar in Ermelo kan op 4 mei met een tweede overwinning de titel opeisen. De tip-off van de titelstrijd volgende week is om 13.00 uur in Middelburg. Mochten beide ploegen dan op één zege staan, dan staat op 11 mei het allesbeslissende derde duel geprogrammeerd in Middelburg. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *