Sunrise Medical Braves 2 zet zegereeks voort

Sunrise Medical Braves 2 heeft de uitwedstrijd tegen SC Antilope gewonnen met 52-61. In een gelijk opgaande wedstrijd kwam Antilope in het 3e kwart nog op een 32-30 voorsprong, maar via scores van Carina de Rooij, Bo Kramer, Mariska Beijer en opnieuw de Rooij sloegen de Braves een gaatje. Het bleek een beslissende tussensprint. De Braves speelden de wedstrijd gedecideerd uit en bleven zo ook na de 8e wedstrijd zonder puntverlies. Bo Kramer kwam uit op 27 punten.

Daaronder is de strijd om de Final Four plekken ongemeen spannend. R.B.V.M. heroverde de tweede plek door voor de tweede keer dit seizoen te winnen van Devedo (60-54). Beide teams waren niet helemaal compleet, zo ontbrak Edwin Schalkx bij de thuisploeg en miste Devedo onder andere international Cher Korver. De bezoekers namen nog wel een voorsprong in het eerste kwart, maar R.B.V.M. nam vrij snel de regie over en bouwde onder aanvoering van Bert Freriks (22 punten) en Mark Aalders (19 punten) gestaag de voorsprong uit. Met pressing kwam Devedo nog terug tot 6 punten, maar verder lieten de Middelburgers het niet komen.

Only Friends haakt ook weer aan na winst op de Braves 1. Abraham Mamo maakte liefst 32 punten voor de Braves en was daarmee goed voor meer dan de helft van de productie. Ook Ilias el Bennay was op dreef met 19 punten, maar bij Only Friends kwamen drie spelers in de dubbele cijfers: Maykel van Rijsinge (20 punten), Rob Boskeljon (19) en Daniël Schouten (15). De Amsterdamse ploeg won uiteindelijk met 75-62 en staat nu op twee punten van een top 4-plek.

Komend weekend staat onder andere de strijd tussen de nummers 1 en 2 op het programma (Braves 2 tegen R.B.V.M.) en gaat ook de Eerste Divisie weer verder in Middelburg en Leek.