Tweede Divisie in Breda en Roden

Competitieronden negen en tien vonden plaats in Breda (poule 1) en Roden (poule 2). De teams aan kop in poule 2 lieten zich beiden niet verrassen. BS Leiden incasseerde een verlieswedstrijd tegen Flexteam Zuid, maar bleef aan de leiding. ISR was de enige ploeg die twee zeges in poule 1 op het conto bijschreef.

Wedstrijdronde negen in De Hullen in Roden gaat van start met het nog puntloze Be Quick ’28 tegen WSV 2. Na het eerste kwart is er kans voor Be Quick (7-15), maar als scores in het tweede kwart uitblijven is het halverwege 10-31 en kan WSV na de pauze het verschil simpel vasthouden, 25-46. Devedo 2 verdedigt tegen Koprol de koppositie. De ploeg van coach Arno Werkman staat na tien minuten al op een 22-5 voorsprong. Halverwege is het 30-17 en komt Koprol niet meer dichterbij, 50-32

Scores: Wilco Wassink 13, Jan Willem Rutgers (beiden WSV) 10, Hidde Roorda 14, Chris Zegers (beiden Devedo) 12 punten.

Thuisploeg Flying Red neemt het daarna op tegen ISV Hengelo 2 en de start is goed, 12-6. Hengelo komt dan op toeren en halverwege zijn de rollen omgedraaid, 14-26. Flying Red komt via Jelmer Kleefstra nog terug tot 24-28, maar ISV Hengelo pareert die inhaalpoging bijtijds, 34-49. Op het andere veld neemt WSV 2 het op tegen koploper Devedo 2. Vanaf 6-6 slaat de koploper een marge bij rust (16-28) en de tweede helft vergroot Devedo deze op weg naar een veilige 34-62 overwinning en nog steeds ongeslagen status.

Scores: Jelmer Kleefstra (Flying Red) 18, Milan Zetzema 16, Leonie Winschermann (beiden ISV) 14, Hidde Roorda 12, Chris Zegers 10, André Huisman (allen Devedo) 10 punten.

In de laatste wedstrijdronde is de strijd tussen Koprol en Flying Red 2 in evenwicht. Vanaf 18-18 slaan de Reds een klein gaatje (rust 24-29) en tot 32-35 blijft het spannend in Roden. De gastploeg weet dan tien punten weg te lopen en in de slotfase gaat het nog even hard, 38-56. Op het andere veld mag Be Quick ’28 het opnemen tegen nummer twee ISV Hengelo 2. Met 16-0 is de hoop op een eerste zege wel verkeken, halverwege is het 47-7 en die score wordt na de pauze zo’n beetje verdubbeld, 97-13.

Scores: Ron Wijnands 14, Miranda Wevers (Koprol) 10, Jelmer Kleefstra 15, Lars Mulderije (beiden Flying Red) 10, Milan Zetzema 32, Ming Beltman 26, Petra Garnier 18, Leonie Winschermann (allen ISV) 13 punten.

Be Quick ’289-0

In Breda brandt in competitieronde negen de strijd op twee velden tegelijkertijd los voor Poule 1 in de Tweede Divisie. Het Flexteam Zuid moet tegen ISR op toeren komen, de spelers zien elkaar amper of niet met trainingen omdat ze bij verschillende clubs spelen. Stefan Groen zet ISR goed neer en bij 6-16 na een kwart wisselen de teams de scores uit, rust 15-22. Het Flexteam komt nog enkele keren opzetten, maar ISR scoort op de beslissende momenten. Ivar van Rijt spurt van score naar score, 41-48. Op het andere veld neemt BS Leiden 2 het initiatief tegen SC Antilope 3. Bij rust is het verschil 8-21. In het derde kwart dendert Leiden door naar 12-41. Het slotakkoord is voor de Utrechtse talenten, 26-45.

Scores: Marien Kerremans (Flexteam) 16, Ivar van Rijt (ISR) 34, Jin Hu van Leeuwen (Antilope) 14, Gert Twigt 13, Ewout Pool (Leiden) 10 punten.

In de tweede wedstrijdronde van de dag moeten twee ploegen in de achtervolging. Op het eerste veld moet Leiden 2 een achterstand tegen Flexteam Zuid wegpoetsen. Pal voor de pauze schiet Gert Twigt een driepunter drie meter voor de driepuntlijn feilloos binnen, 20-19 halverwege. Op het aangrenzende veld is ISR op jacht naar Rotterdam 2. ISR sluit de verdediging beter en via snelle breaks uit balwinst draait de ploeg na rust de wedstrijd knap om, goed voor een 51-42 overwinning. De achtervolging van Leiden tegen het Flexteam blijft hangen, de uit verschillende clubs samengestelde Brabantse formatie schiet enkele afstandsschoten knap binnen, 44-33.

Scores: Tom van Lochem 18, Joshua Jansen (beiden Flexteam) 15, Gert Twigt (Leiden) 13, Ivar van Rijt 27, Stefan Groen (beiden ISR) 10, Joel Broeren 22, Robert Hulsbergen (beiden Rotterdam) 13.

In het slotduel lopen de jongelingen van Antilope 3 snel naar een 2-10 voorsprong. Daarna speelt Rotterdam 2 beter door de Utrechtse press en peurt het voordeel uit wat lengteoverwicht tegen de Utrechtse talenten, 42-55.

Scores: Jin Hu van Leeuwen 23, Teun van Geluk (beiden Antilope) 11, Roel Hulsbergen 18, Joel Broeren 12, Gerrit Slagter (allen Rotterdam) 12 punten.