Tweede Divisie roundup Elite A & B

Op de tweede wedstrijddag in de Tweede Divisie hield Devedo 2 de ongeslagen leiding vast bij de Elite A door medekoploper ISR af te troeven. In de Elite B versloeg Antilope 3 koploper Rotterdam Basketbal, beide ploegen delen nu de koppositie. In de Elite A scoorde Milan Zetzema tegen Flying Red 41 punten, Ivar van Rijt deed tegen Leiden met 47 punten nog meer van zich spreken. Op de finaledag komen de ploegen nogmaals in actie, noteer 18 mei in de agenda’s. Een overzicht.

Tweede Divisie Elite A – Hasseler Es-Hengelo

ISV Hengelo 2 opent in eigen huis tegen Flying Red 2. In een eerste kwart wisselen de ploegen de voorsprong af, maar is het voordeel na tien minuten voor Hengelo, 20-14. Milan Zetzema en Petra Garnier gaan het tweede kwart verder met scoren en vanaf 35-20 moeten de roodhemden in de achtervolging. Na rust (37-26) tilt Ming Beltman de marge naar 41-26. Flying Red komt nog even dichterbij, daarna schiet Zetzema het verschil naar twintig punten, 55-36 na driekwart wedstrijd. In een schotvaardig laatste kwart van beide ploegen komt de zege van Hengelo niet meer in het geding, 72-50. Op het tweede veld moet het Flexteam als altijd even op toeren komen, de meeste spelers trainen niet samen. Na het eerste kwart staat Leiden 2 op een 6-14 voorsprong. Het Flexteam houdt de ploeg uit Leiden bij tot 8-10, daarna vindt Manouk van den Bosch (archieffoto) het welletjes, 12-30 halverwege. Na de pauze dendert Leiden door naar 18-51. Het laatste kwart komt het Flexteam Zuid beter op toeren, maar Leiden is niet meer te achterhalen, 26-63.

Scores: Milan Zetzema 41, Petra Garnier 13 (beiden ISV), Mayella Kuikhoven 16, Jelmer Kleefstra (beiden Flying Red) 12, Marien Kerremans (Flexteam) 10, Gert Twigt 28, Manouk van den Bosch (beiden Leiden) 12 punten.

De strijd om de eerste plaats brandt al het eerste kwart los, Devedo 2 pakt tegen ISR een klein voordeel, 14-18. Het tweede kwart laat Devedo zien over de meeste inhoud te beschikken. ISR voegt twee scores aan het totaal toe, te weinig om Devedo bij te benen, 18-31. Met 20-41 weet de ploeg uit Ermelo zich verzekerd van de zege. Van 28-45 na drie kwarten houdt Devedo de comfortabele voorsprong vast, 38-59. Het Flexteam kijkt op het andere veld snel tegen een 10-4 achterstand aan. Flying Red leidt na het eerste kwart met 14-9 en bouwt de marge naar 28-16 bij rust. Onder impulsen van Joshua Jansen keert de spanning volledig terug bij 34-32 na driekwart wedstrijd. Flying Red sluit de verdediging het vierde kwart. Mayella Kuikhoven en Nanne Kleefstra beslissen het duel alsnog, 51-40.

Scores: Ivar van Rijt 22, Stefan Groen (beiden ISR) 14, Floris Werkman 20, Hidde Roorda 16, Thom van Loenen 11, Kees van de Bunte (allen Devedo) 10, Mayella Kuikhoven 16, Nanne Kleefstra (beiden Flying Red) 10, Marien Kerremans (Flexteam) 12 punten

Devedo 2 tegen ISV Hengelo 2 is uiteindelijk de ongedachte kraker van de dag. De ploeg uit Ermelo is het eerste kwart niet te stuiten, maar Hengelo blijft goed in het spoor, 28-20. Het tweede kwart rolt Devedo knap door en halverwege staat er al 54-36 op het scorebord. 90 punten voor de beide teams samen! Vanaf 62-42 komt Hengelo dichterbij via vooral Milan Zetzema en Petra Garnier, 66-52. Het laatste kwart krijgt ISV vleugels en verdampt de ruime voorsprong van Devedo 71-70 en hangt er een ongekende sensatie in de lucht. Kees van de Bunte scoort de 73-70, Hidde Roorda zorgt voor 75-70 en Devedo redt de koppositie, 77-72. Aanvoerder van de Bunte: ,,Het was perfect allround basketbal, we speelden echt als team met Devedo-DNA”. Leiden 2 pakt tegen ISR direct een 6-0 voorsprong en houdt dat het eerste kwart goed vast, 16-12. Ivar van Rijt (archieffoto) komt dan op toeren (18-21) en als ook Lisa Vreugde succes heeft met afronden staat het halverwege 25-36 voor ISR. Het derde kwart houdt ISR uitzicht op de tweede plaats en bepaalt het de regie en met 33-46 na drie kwarten moet Leiden andermaal laten zien dat het nooit verslagen is. Ivar van Rijt geeft de ploeg uit Leiden echter het nakijken.

Scores: Hidde Roorda 25, Thom van Loenen 20, Kees van de Bunte (allen Devedo) 16, Milan Zetzema 30, Petra Garnier (beiden ISV) 18, Gert Twigt 18, Ewout Pool (beiden Leiden) 9, Ivar van Rijt 47, Lisa Vreugde (beiden ISR) 9 punten.

Tweede Divisie Elite B

Rotterdam Basketbal 2 verdedigt in het eerste ochtendduel de ongeslagen status tegen Antilope 3. Het eerste kwart zijn scores zeer spaarzaam, 6-5 voor Antilope. Het tweede kwart bouwt Antilope die voorsprong voorzichtig uit naar 14-9 bij de pauze. Joel Broeren draait na de pauze de rollen om naar 16-20. Antilope pareert het verschil naar 20-20 en sluit het derde kwart af met een kleine voorsprong, 23-21. Teun van Geluk en Jin Hu van Leeuwen verzamelen de nodige scores. Robert Hulsbergen doet dat namens Rotterdam, maar de Utrechtse youngsters houden de marge net vast, 34-31.

Scores: Teun van Geluk (Antilope) 14, Joel Broeren 13, Robert Hulsbergen (beiden Rotterdam) 9 punten.

WSV 2 neemt tegen Koprol direct het heft in handen, 0-7. Vanaf 4-9 ligt de app eruit en schakelt de wedstrijd over van digitaal naar papierwerk. Het stoort WSV niet, 4-15 na het eerste kwart. Koprol komt daarna beter in de wedstrijd, maar verder dan uitwisselen van scores doen de Apeldoorners niet, 12-21 halverwege. Het derde kwart heerst WSV en pakt het een beslissende 19-36 voorsprong. Koprol wint dan nog het laatste kwart, voor de statistieken, én het papierwerk, 27-42. En WSV gaat met de eerste winst huiswaarts.

Scores: Kees van Wielink (Koprol) 10, Joeri Faro 10, René Kohlman (beiden WSV) 10 punten.

Rotterdam treft in de derde wedstrijd Be Quick. De Zwolse ploeg heeft één zege op zak en tot 6-4 is er uitzicht op een tweede succes. Na het eerste kwart (10-4) maakt de thuisploeg een eind aan de illusies bij Be Quick, 24-6 halverwege. Daarmee zit de wedstrijd stevig in het slot. De Rotterdamse zege en koppositie komen verder niet meer in de knel. Na het derde kwart is het 30-8 en ook het laatste kwart blijven scores spaarzaam. Be Quick verdubbelt nog wel de score, de winst blijft in Rotterdam, 37-16.

Scores: Robert Hulsbergen (Rotterdam) 15, Niels Harink (Be Quick) 6 punten.

WSV 2 start sterk tegen SC Antilope 3 en komt met 10-4 voor. De Utrechters komen het eerste kwart terug tot 15-14. De teams wisselen voor de pauze de voorsprong af en halverwege kan de strijd alle kanten op, 21-20. De verdediging van Antilope sluit in het derde kwart goed. De Apeldoornse formatie zoekt vergeefs naar een score en Antilope sluipt weg naar een 21-34 voorsprong na drie kwarten. WSV slaagt er het laatste kwart niet in de Utrechtse verdediging te ontrafelen, zodat Antilope voor de tweede keer wint, 27-48. Door de twee overwinningen sluit de ploeg de dag af als medekoploper.

Scores: René Kohlman (WSV) 7, Remko van Hall 14, Joel Verhoef (archieffoto) 12, Jin Hu van Leeuwen (allen Antilope) 12 punten.

In de afsluitende wedstrijd houden Be Quick en Koprol de balans tot 4-4. Daarna loopt Koprol weg naar 6-15 na het eerste bedrijf. De Zwolse ploeg komt moeilijk tot scoren en bij rust is Koprol uit zicht verdwenen, 12-29. Daniël Mol bezorgt Be Quick een tweetal scores in het derde kwart, bij Koprol komen de scores van meerdere schutters. Via Peter Gijsbers en Miranda Wevers is het 16-42 met nog een kwart te gaan. In die tien minuten blijken de scores aan beide kanten duur, zodat de winst voor Koprol een logische uitkomst is, 20-50. Be Quick blijft op een overwinning steken, Koprol wint voor de tweede keer.

Scores: Daniël Mol (Be Quick) 10, Kees van Wielink 18, Peter Gijsbers (beiden Koprol) 10 punten.

Resumé zaterdag 20 april Elite B: Zevenkampse Ring – Rotterdam

SC Antilope 3 – Rotterdam 2 34-31

Koprol – WSV 2 27-42

Rotterdam 2 – Be Quick ’28 37-16

WSV 2 – SC Antilope 3 27-48

Be Quick ’28 – Koprol 20-50