Valt de beslissing voor Final Four deelname? 

Speelronde 14 van de anderhalve competitie en naast Sunrise Medical Braves 2 zijn nog vier ploegen verwikkeld in de ultieme strijd om deelname aan de Final Four. De grote vraag is natuurlijk of de beslissing al dit weekend valt. SC Antilope tegen Sunrise Medical Braves 1 is de meest cruciale wedstrijd voor plaatsing van de halve finale van het kampioenschap van Nederland. 

Van twee duels is de tip-off om 16.00 uur. Devedo ontvangt koploper Sunrise Medical Braves 2 in het Sportcentrum De Zanderij. Bij een zege is deelname aan de Final Four alleen zeker als Sunrise Medical Braves 1 niet wint. Devedo weet wat ze te doen staat. Braves 2 kan de pole-position in de halve finale van de play-offs niet meer mislopen.  

In De Sprong in Middelburg speelt RBVM de herhaling van de beker tegen Only Friends. De Amsterdammers zijn uitgeschakeld voor de Final Four, maar zullen zeker voor een optimaal resultaat gaan. RBVM kan met winst de Final Four zeker stellen, maar ook de Middelburgers zijn afhankelijk van de wedstrijd met de tip-off om 16.30 uur. 

Antilope ontvangt dan Sunrise Medical Braves 1 in het Sportcentrum in Vleuten. Dat kan de doorslaggevende wedstrijd zijn voor Final Four kwalificatie. Braves 1 komt de laatste weken sterk opzetten en moet in Utrecht winnen om de kansen op de Final Four levend te houden. SC Antilope weet zich bij winst verzekerd van de halve finale, de Utrechters blijven dan buiten bereik van Braves 1. RBVM en Devedo hopen ongetwijfeld op winst van SC Antilope.  

De halve finale van de Final Four bestaat uit een best-of-three. De speeldata zijn vastgepind op 17, 20 en 24 april. De winnaars van de twee halve finales gaan op voor het kampioenschap van Nederland. Die speeldagen zijn 27 april en 4 en 11 mei, ook in een best-of-three. Vanwege Koningsdag mag het eerste duel eventueel een dag eerder of later ingeroosterd worden. De ontknoping nadert, wie volgt Devedo op? Of wordt het een back-to-back voor de rollers uit Ermelo? 

Stand Eredivisie per 10.02.2024  

Sunrise Medical Braves 2  13-22 
SC Antilope Utrecht 13-14 
RBVM 13-12* 
Devedo 13-12 
Sunrise Medical Braves 1 13-10 
Only Friends 13- 6 

*RBVM 2 punten in mindering 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *