Zedelgem Lions voegt zich bij koplopers BENE League

Zedelgem Lions heeft zich op de 2e speeldag van de BENE League aan kop van de ranglijst genesteld dankzij twee knappe overwinningen. Zowel SC Antilope als Devedo werden verslagen in sportcentrum Oudenrijn in Utrecht, waar zes ploegen actief waren. De overige vier teams speelden in Blankenberge.   

Devedo bezorgde BC Ninane de eerste nederlaag, het werd 59-66 voor de ploeg uit Ermelo. Doordat ook R.B.V.M. één van de twee wedstrijden verloor zijn er nu vier ploegen met zes punten na vier duels.

Only Friends en Leuven Bears maakten er in Utrecht een zeer spannende wedstrijd van, waarbij Only Friends uiteindelijk de zege binnensleepte (48-51). BC Ninane bleek daarna wel een maatje te groot voor de Amsterdammers.

Credits: Mario Verhaeghe
Foto: Mario Verhaeghe

Antilope herstelde zich van de nederlaag tegen Zedelgem door ruim van Leuven te winnen. Boris van Hunnik wees z’n ploeg de weg met liefst 34 punten.  

In Blankenberge traden de Belgische teams BC Oostende en HUBO Limburg United aan en vanuit Nederland R.B.V.M. en Sunrise Medical Braves. Alle teams telden enkele afwezigen, al kon Sunrise Medical Braves wel weer over enkele internationals beschikken.

De Nederlandse teams gingen huiswaarts met drie overwinningen, de Belgische teams moesten zich tevreden stellen met één zege.

Voor Oostende bleken zowel R.B.V.M. als Sunrise Medical Braves te sterk. HUBO Limburg United trok aan het langste eind tegen R.B.V.M., maar moest in Sunrise Medical Braves haar meerdere erkennen in een spannende wedstrijd.
De volgende speeldag is op 16 december. Er wordt dan weer in Utrecht gespeeld en in België zijn de Leuven Bears gastheer in Rotselaar.

De uitslagen:

Zedelgem Lions – Sc Antilope70 – 57
BC Ninane – DeVeDo59 – 66
Stella Artois Leuven Bears – Only Friends48 – 51
DeVeDo – Zedelgem Lions62 – 82
SC Antilope – Stella Artois Leuven Bears85 – 39
Only Friends – BC Ninane50 – 77
HUBO Limburg United – R.B.V.M.68 – 50
BC Oostende – Sunrise Medical Braves24 – 75
Sunrise Medical Braves – HUBO Limburg United44 – 35
R.B.V.M. – BC Oostende79 – 46De stand:

1. SC Antilope4 – 6
2. BC Ninane4 – 6
3. R.B.V.M.4 – 6
4. Zedelgem Lions4 – 6
5. HUBO Limburg United4 – 4
6. Sunrise Medical Braves4 – 4
7. Only Friends4 – 4
8. DeVeDo4 – 2
9. Stella Artois Leuven Bears4 – 2
10. BC Oostende4 – 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *